Renginiai

Susitikimas su "Misija Sibiras 2017" dalyviais

Lapkričio 17 d., penktadienį, per pirmą pamoką, mokyklą aplankė svečiai, du jaunuoliai Kristina Pocytė ir Laimis Kaperavičius, keletą metų dalyvaujantys ,,Misija Sibiras“ veikloje. Paskutinė išvyka vyko 2017 metų vasarą. Šios kelionės įspūdžiais svečiai ir dalijosi. Jie papasakojo apie vietas, kurias aplankė, lietuvių kapines, kurias sutvarkė.  Kapinių ieškojo vietovėse, kurių žemėlapiuose jau nebėra, todėl nemažai keliavo pėsčiomis – nužygiavo daugiau nei 100 kilometrų. Dvi savaites trukusioje ekspedicijoje į dangų iškilo 9 nauji lietuviškos kryždirbystės elementais puošti kryžiai. Ekspedicijos nariai susitiko su Sibire tebegyvenančiais lietuviais ar jų artimaisiais. Pasakojimas buvo iliustruojamas skaidrėmis, kurios leido klausytojams pajusti kelionės kasdienybę ir įdomiausias akimirkas.
Mokiniams ir mokytojams pasakojimas paliko neišdildomą įspūdį.

___________________________

Rita Matulienė Įrašo autorius:
Rita Matulienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


2017 m. lapkričio 6-10 d. vyko Gamtosauginių mokyklų Visuotinė veiksmo savaitė.

Kartu su mokytoja Sigita Balčiene buvome nuvykę į užsiėmimą, kuriame PVDPRC studentės mums pristatė masažuotojo profesiją.

Vilniaus Naujininkų mokyklos himno kūrimo nuostatai

 

Mokyklos bendruomenės dėmesiui !  

Lapkričio 30d. - netradicinio ugdymo diena. Šią dieną mes puošime mokyklos langus ir savo kabinetus Kalėdoms.

Skelbiamas gražiausio Kalėdinio karpinio - trafareto konkursas.​

Žmogus, spalio 26 – osios rytą užsukęs į Naujininkų mokyklą, būtų gerokai nustebęs: nei mokinių klegesio, nei mokytojų – tuščia ir tylu... Pasirodo, mokiniai ir mokytojai nutarė paįvairinti ugdymo procesą, patirti naujų įspūdžių, užsiimti neįprasta veikla. Taigi visi patraukė į įvairias Vilniaus vietas.