Renginiai

Spektaklis Lietuvos rusų dramos teatre

Kasmet Lietuvos rusų dramos teatre vyksta šalies projekto ,,Atviros kultūriniam paveldui daugiakultūrinėje visuomenėje asmenybės ugdymas per rusų literatūrą. „Ivanas Turgenevas ir jo amžininkai“ galutinis pasirodymas spektaklis – koncertas ir Lietuvos moksleivių dailės paroda Lietuvos rusų dramos teatre.

Įvairiausių Lietuvos mokyklų mokiniai ruošia inscenizacijas, šokius, dainas ar kitus pristatymus. Šiais metais dalyvavo Klaipėdos „Aitvaro“, Vilniaus Gabijos, Vilniaus Žvėryno, Vilniaus V. Kačialovo gimnazijos, Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinė gimnazija, Vilniaus r. Nemėžio šv. R. Kalinausko gimnazija, Romų visuomenės centras,  Vilniaus Radvilų gimnazija, Vilniaus Barboros Radvilaitės progimnazija, Antakalnio progimnazija, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazija, Privati Marinos Mižigurskajos gimnazija, Vilniaus M. Biržiškos gimnazija, Vilniaus L.Karsavino mokykla  ir Vilniaus Naujininkų mokykla. Iš viso buvo 168 aktoriai, kurie vaidino bendrame spektaklyje " Ivanas Turgenevas ir jo amžininkai". Teatro fojė buvo eksponuojami  64 dailės  darbai.

Šiais metais Naujininkų mokykla 14-ą kartą  dalyvavo jau šiame projekte. Mokytojos Reginos Volodkovič koordinuojami, 7 – os klasės mokinys Neilandas Zubkovas ir  9-tos klasės mokiniai: Erika Danytė, Karina ir Katerina Zuj, Glorija Jakubovskaja, Danielius Sarulis -  Lietuvos rusų dramos teatre 2019  kovo 23 d. pristatė trumpą inscenizaciją  Ivano Turgenevo kūrinių motyvais „Pirmoji meilė“.

Mūsų mokyklos mokiniai puikiai atliko savo vaidmenis, perteikė kūrinio nuotaiką bei pagrindinę idėją ir susilaukė daugiausia  iš visų vaidinančių mokyklų  plojimų, buvo apdovanoti gėlėmis. Po renginio visi grįžo namo kupini įspūdžių ir noro kitais metais vėl vaidinti.  Džiugu, kad savo vaikų vaidybą džiaugėsi tėveliai ir artimieji, tarp kurių buvo ir Glorijos teta žymi aktorė Dalia Michelevičiūtė.

Projektas padeda jaunimui domėtis bei vertinti kitų tautų kultūrą, ją išgyventi.  Be to, būdami visą dieną teatre mokiniai susipažįsta su kitų mokyklų mokiniais, turi progos artimai pabendrauti.  Ryšys palaikomas ir po renginio, planuojami bendri pasirodymai mokyklų salėse.

  Mokytoja ir mokiniai buvo apdovanoti direktoriaus padėkos raštais.

___________________________

Regina Volodkovič Įrašo autorius:
Regina Volodkovič
rusų kalbos mokytoja, Seniūnų tarybos kuratorė




Ankstesni įrašai


Antro aukšto koridoriuje kovo 22 dieną atidaryta paroda  „Istorijos ženklai‘. 10a klasės moksleivės vykdė istorijos ir technologijų projektą, kurio metu išsirinko istorinius ženklus. 

Kovo 11-ąją Vilniaus Naujininkų mokykla prisipildė džiugaus šurmulio ir patriotiškos dvasios, visą mokyklos bendruomenę sujungė viena idėja – paminėti ir atšvęsti Lietuvos 29-erių metų laisvės kelio sukaktį. Laisvės, kurią reikia suprasti kaip atsakomybę. Atsakomybę savo tautai, valstybei, savo pareigos suvokimą, gebėjimą kurti, dirbti ir gyventi Tėvynės labui.

Mokyklos aktų salėje vyko renginys, šventę papuošė mokyklos mokinių paruošta meninė programa. Savo skambiais balsais mokiniai suvirpino ne vieną širdį dainuodami dainas Lietuvai. 

Š.m. kovo 26 d. 18 val. įvyks susirinkimas su būsimų priešmokyklinukų ir pirmokėlių tėveliais Naujininkų mokyklos aktų salėje. 

Kovo 7 d. įvyko gamtos ir tiksliųjų mokslų grupės renginys „XYZ faktorius”. 

Minint 29-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines kovo 12 d. mes, Naujininkų mokyklos bendruomenė, susirinkome į mokyklos kiemą  dalyvauti pilietinėje iniciatyvoje „GYVASIS TAUTOS ŽIEDAS“.