Renginiai

Susitikimas su režisiere M.Kavtaradze

2019-05-03 mūsų mokykloje viešėjo projekto „Dideli maži ekranai“ koordinatorė Ona Kotryna Dikavičiūtė ir režisierė Marija Kavtaradzė. Susutikime dalyvavo dešimtokai ir dalis devintokų. Pokalbis vyko nedidelėje erdvėje - lietuvių kalbos kabinete. Pagrindinė pokalbio tema – įvairios medijos jauno žmogaus gyvenime, jų poveikis ir įtaka asmenybei. Diskutavome apie filmus, kuriuos žiūri mokiniai, aptarėme populiariausius šiuolaikinius socialinius tinklus, kitas skaitmenines platformas, kuriomis domisi jaunimas. Režisierė pasidalino savo „kūrybos virtuve“, pasakojo, nuo ko prasideda scenarijus, kaip atrenkami aktoriai. M.Kavtaradzė pristatė savo premjerinį, daug apdovanojimų pelniusį filmą „Išgyveti vasarą“. Mačiusieji filmą dalinomės įspūdžiais, klausėmės režisierės įžvalgų, atvėrusių naujas filmo prasmes, ypač įdomu buvo suprasti pavadinimo daugiaprasmiškumą. Kalbėjome apie įvairią atskirtį visuomenėje, įvairias stigmas ir stereotipus, kuriuos patiria psichologinių problemų turintys žmonės.

Smagu ir svarbu patirti  įvairovę – šįkart per literatūros pamoką nagrinėjome ne rašytinius tekstus, bet susitikę su kino profesionale stabtelėjome prie kino bei kitų medijų tekstų.




Ankstesni įrašai


2019 m. balandžio 18 dieną, kaip ir kiekvienais metais, Naujininkų mokyklos mokiniai paliko klases ir kartu su mokytojais  išvyko į įvairius Vilniaus muziejus bei kitas lankytinas vietas. Kiekviena klasė pasidalijo įspūdžiais apie netradicinę ugdymo dieną.

Bundant pavasariui prieš pat Šv. Velykas 3b, 4a, 4b ir 5 b klasių mokiniai turėjo labai įdomią, informatyvią ir kūrybišką edukacinę pamoką. 

Balandžio 17 d. Naujininkų mokyklos mokiniai kartu su mokytojais dalyvavo tradicinėje gamtos švarinimo akcijoje „Darom“.

Keletą mėnesių vykdėme etikos projektą ,,Mokiniai mokiniams’’. 8m klasės mokinės turėjo parengti pamokėlių pradinukams planus. Kovo 18 – 19 dienomis pamokėles apie mandagų elgesį vedė Roberta ir Sofija.

04-11 d. mokykloje lankėsi „Teatriuko“ aktoriai. 4-6 klasių mokiniams buvo pristatyta skaitymo skatinimo programa. Žiūrėjome inscenizuotą vaidinimą „Kalvio teisybė“ pagal M.Vainilaičio tekstą.