Renginiai

Nuotolinė pamoka IIN klasės mokiniams

Lapkričio 25 d. II N  klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje pamokoje „Kaip mums suprasti šiuolaikinį pasaulį ir nuspėti ateitį? Paleontologijos ir geologijos perspektyva“.

Pasaulis, kuriame mes gyvename, atrodo mums įprastas, kasdienis, paprastas ir nesikeičiantis. Bet šis įsivaizdavimas yra toli nuo tiesos. Per naujienas nuolat kartoja, kad klimatas šyla, rūšys sparčiai nyksta, o žmonija yra pavojuje. Iš kur mes žinome visus šiuos dalykus? Tam, kad sužinotume, kad dabartinis klimatas šyla, mes turime žinoti, koks jis buvo prieš tai, kai žmonės pradėjo deginti iškastinį kurą. Nors tais laikais termometrų nebuvo, tačiau, temperatūrą, rūšių pokyčius, žemynų judėjimą ir visus kitus dalykus galima pamatuoti netiesiogiai, naudojantis geologiniais ir paleontologiniais metodais. Uolienos, kurios yra sudarytos iš senovinių suakmenėjusių nuosėdų, yra milžiniškas informacijos archyvas apie labai ilgą, milijardus metų apimančią Žemės planetos praeitį. Mineralų sudėtis, grūdelių forma ir dydis, uolienų raštai, izotopiniai santykiai, gausios gyvybės fosilinės liekanos – visa tai mums padeda suprasti ir atkurti senovinius, kartais ateiviškai atrodančius pasaulius. Šioje pamokoje mokiniai sužinojo, kokiu būdu geologai nustato sluoksnių ir juose paslėptų fosilijų amžių. Pamatė, kokiu būdu galima sužinoti, kaip turėtų atrodyti ekosistemos be žmogaus poveikio ir kaip jas galima efektyviau atkurti remiantis paleontologine informacija. Sužinojo, kokia yra galima mūsų planetos ateitis, priklausomai nuo to, kokiu keliu pasuks žmonija, ir nuo to, kaip į šiuos posūkius sureaguos gamta. Pamoką vedė Vilniaus universiteto profesorius dr. Andrej Spiridonov. Po pamokos mokiniai galėjo dalyvauti viktorinoje.Organizatoriai: LMNŠC Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyrius.

                                                             Dorinio ugdymo mokytojos  Danutė Balevičiūtė, Inga Juškienė




Ankstesni įrašai


Lapkričio 29 - ąją prasidės adventas, todėl 3b klasės mokiniai suskubo jam ruoštis.  Trečiokams įvyko integruota etnokultūros, tikybos ir muzikos pamoka „Advento ženklai“. Mokiniai pamokos metu išsiaiškino, kokia yra tikroji advento prasmė, kaip mūsų senoliai pindavo advento vainikus, kokias dainas dainuodavo bei daugybę kitų įdomių dalykų.

Sveikiname visus su Pasauline sveikinimosi diena!

 

Gamtosauginis būrelis "Įdomieji eksperimentai" ugdo mokinių žingeidumą,loginį mąstymą,norą eksperimentuoti klasėje ir namuose.

Šių metų lapkričio 18 dieną mūsų progimnazijos 15 mokinių iš 7,8 klasių dalyvavo nacionalinėje aplinkosaugos olimpiadoje

2020 11 16 minėjome tolerancijos dieną.