Renginiai

Renginys „Gamtos ženklai”

Balandžio 07 d.  mokykloje vyko Tiksliųjų ir gamtos mokslų metodinės  grupės baigiamasis renginys „Gamtos ženklai”.

Kalendorius skaičiuoja ilgai laukto  pavasario dienas, visi nori  įkvėpti žydinčių augalų aromato ir su džiaugsmu atkreipti dėmesį į labiausiai nepastebimus pavasario ženklus.

Mokiniai stebėjo bundančią gamtą, atsiveriančius pumpurus, jauną žolę, bėgančią sulą, aiškinosi, kokie paukščiai į mūsų šalį grįžta anksčiausiai. Moksleiviai  tai stebėjo ir fiksavo nuotraukose, gamino sveikatingumo taką. Aštuntokai sukūrė filmuką „Orientavimasis gamtoje“.

Ženklai yra ne tik gamtoje. Pasaulio kūrimo istorija teigia, kad mūsų planeta sudaryta iš 4 ženklų – stichijų: oro, vandens, ugnies, žemės. Mokykloje  buvo atliktas statistinis tyrimas, kurį atlikdami moksleiviai domėjosi , kiek ir kokių ženklų yra kiekvienoje klasėje. 

Renginio metu vyko eksperimentai, kurie simbolizavo kiekvieną planetos ženklą.

Tiksliųjų ir gamtos mokslų metodinės  grupės vardu

Vida Sivickienė




Ankstesni įrašai


Kovo 16 d. Vilniaus Naujininkų progimnazijoje  vyko 3-4 klasių mokinių lietuvių kalbos olimpiada.

Kviečiame pažiūrėti dailės būrelio ,,Menų sodai“ darbų parodą "Labas, pavasari".

Kovo mėnesį GMP nariai su mokytojomis S.Bakaitiene ir V.Sivickiene parengė metodinę medžiagą ir stendus, skirtus Žemės dienai.  Kovo 21 d. klasių vadovės su auklėtiniais prisiminė, kada ir kodėl švenčiama Žemės diena, aiškinosi, kodėl gamtosauga žmonijai darosi vis svarbesnė.

Kovo 17-ą dieną grupė mūsų mokyklos 7-8 klasių mokinių dalyvavo Žaliojo taško organizuotame renginyje ,,Įdomioji Ekologija ",kuris skirtas Pasaulinei Žemės dienai paminėti.

Mieli 1-8 klasių mokiniai, mokytojai, mokyklos darbuotojai,             

Kviečiame Jus paminėti Pasaulinę Dauno sindromo dieną, kovo 21 d. (pirmadienį) ir dalyvauti   seniūnų tarybos inicijuotoje akcijoje „Linksmosios kojinės“.