Renginiai

Pamokos ne mokyklos erdvėse 1-8 klasėse

Gegužės 13 d. vyko pamokos ne mokyklos erdvėse. Mūsų progimnazijos 1-8 klasių moksleiviai ir jų mokytojai su gera nuotaika, entuziazmu, dideliu susidomėjimu vyko į įvairias edukacines programas.

1a klasės mokiniai apsilankė Vilniaus saugaus miesto centre. Ten išklausė informaciją apie gyvenimo įgūdžius ir pirmąją pagalbą. Taip pat dalyvavo pamokoje „ Muzikos traukinys“, kuri vyko Broniaus Jonušo muzikos mokykloje.

1b klasės mokiniai pamokas ne mokyklos erdvėse praleido ekskursijoje po Vilniaus senamiestį ,,Legenda, o gal tiesa?''. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su Vilniaus miesto legendomis ir aplankyti su jomis susijusias vietas. 

1c klasės pamokos vyko Valdovų rūmuose.

2a ir 4a klasės mokiniai dalyvavo Valdovų Rūmuose organizuojamoje edukacijoje "Muzikos instrumentų meistro dirbtuvės". Edukacijos metu mokiniai sužinojo apie muzikos meistrų tolimas ir kartais pavojingas keliones ieškant medžiagų skirtų  sukurti tobuliausią instrumentą, kurio skambesys virpintų net ir didžiųjų kunigaikščių ar karalių širdis. Užsiėmimo metu mokiniai apžiūrėjo Vilniaus Žemutinės pilies teritorijoje archeologų surastus muzikos instrumentus, pasitelkę vaizduotę gamino spalvingą būgnelį-tambūriną ir jį dekoravo įvairiaspalviais žvangučiais. 

 2b klasės mokiniams edukacija vyko kulinarinėse dirbtuvėse. Vaikai kepė skanius sausainius, gamino naminius sveikus guminukus ir žiūrėjo 5D animacinį filmuką su specialiais efektais apie skruzdėliuką ir jo draugus.

3a klasės mokiniai apsilankė Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, kur dalyvavo edukacinėje programoje „ Sukurk savo Bjaurųjį ančiuką“. Vaikai patys kūrė iliustracijas pasakai „Bjaurusis ančiukas“, o bendrai nupieštus piešinius atgaivino senoviniu demonstravimo būdu.

3c klasės mokiniams pamokos vyko Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. Vaikai dalyvavo edukacijoje „ Triukšmo įgarsinimas“. Trečiokai žiūrėjo animacinį filmą ir patys turėjo įgarsinti filmuko aplinkos triukšmus.

4b ir 3b kl. vyko Į Neries regioninį parką.  Mokiniai turėjo galimybę  pabūti mažaisiais gamtos tyrėjais ir įdomiai, interaktyviai ir nuotaikingai susipažinti su Neries pakrančių miškų pasauliu. Žaidimų ir užduočių pagalba mokiniai susipažino su Karmazinų šilu bei jo gyventojais: šernais, briedžiais, bebrais. Eidami palei Nerį, apžiūrėjo vietą, kurioje rudenį neršia iš Baltijos jūros atplaukusios lašišos, kur peri itin įdomūs paukščiai – didieji dančiasnapiai bei gyvena paslaptingi naktiniai gyvūnai – šikšnosparniai. Bandė atspėti čia augančių asiūklių vardą  ir sužinojo, kas žemėje gyvena seniau: pušys ar asiūkliai.  Taip pat sužinojo, ar būnant miške reikia bijoti laukinių gyvūnų, ar šikšnosparniai geria kraują ir kur jie žiemoja, kaip sužinoti, ar miške gyvena pelėda ir daug daugiau. Kelionės metu taip pat aplankė ir Karmazinų pilkapyną – senąsias mūsų protėvių kapines, kuriose žmonės buvo laidojami prieš 1500 metų.


5a klasės mokiniai keliavo į Vilniaus saugaus miesto centrą, kuriame turėjo du užsiėmimus - pirmasis apie sveiką gyvenseną, antrasis apie išlikimą ekstremaliomis situacijomis. Paskaitoje apie sveiką gyvenseną mokiniai sužinojo dienos grafiko svarbą ir kaip tai padeda jaustis geriau. Per išlikimo mokymus vaikai išgirdo daug vertingų patarimų, ką daryti pasiklydus miške ar atsidūrus nepažįstamoje vietoje. Mokiniai puikiai praleido laiką ir įgavo naujų patirčių.

5b kl. mokiniai lankėsi Vilniaus aklųjų bibliotekoje. Edukacinės veiklos metu vaikams buvo pristatytos įvairios negalės, jų apibūdinimai, atkreiptas dėmesys į nevartotinus terminus juos pakeičiant tinkamais žodžiais. Mokiniams buvo pateikti žymių žmonių, turinčių vienokią ar kitokią negalią ar sutrikimą, pavyzdžiai ir pasiekimai. Ši veikla padėjo vaikams suprasti, kad yra žmonių, kurie skirtingai jaučia, mąsto, mato aplinką, bet dėl to nėra mažiau vertingi. Tai buvo ir tolerancijos pamoka – suprasti, atjausti silpnaregį ar kitą negalią turintį draugą.

5c klasės mokiniai lankėsi Naujajame teatre ir susipažino su truputį keistoku katinu Markizu, kuris papasakojo įdomią istoriją. Interaktyviame spektaklyje mokiniai svarstė, kas stiprina draugystę, suprato, kad gerumas nugali blogį. Gėrėjosi ne tik nuostabiais vaizdais , potyriais, aptarė sceninės išvaizdos niuansus, bet ir džiaugėsi skambančia nuotaikinga muzika.

6a klasės mokiniai vyko į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejų, kur dalyvavo edukacijoje

,, Rokas Lietuvoje sovietmečiu‘‘.

6b klasės mokiniai lankėsi Vilniaus saugaus miesto centre, kur dalyvavo edukacinėje veikloje ,,Išlikimo ekstremaliomis sąlygomis mokymai".

7a kl. mokiniai dalyvavo anglų k. pamokose „Theatres in Vilnius“ ir apsilankė prie 5 teatrų Naujamiestyje bei Senamiestyje. Mokiniai susipažino su teatrų repertuaru, drauge su mokytojomis aptarė teatruose dirbančių žmonių profesijas. Prie kiekvieno teatro, susiskirstę į grupeles, moksleiviai skubėjo atlikti užduotis anglų kalba: rado informaciją gatvėse, teatrų afišose, užduočių lapuose ir internete.

7b klasės mokiniai vyko į edukaciją „Vilniaus katedros požemiai ir lobyno istorija“ su užduotimis nufotografuoti aplankytas vietas. Lankantis katedros požemiuose, kriptose ir koridoriuose įrengtoje ekspozicijoje, apžiūrinėjant laidojimo vietas bei archeologinius radinius, akys norom nenorom užkliuvo ir už nedidelio sidabrinio angeliuko, spindinčio sarkofago, auksinių karūnų... Šie daiktai, tai tik nedidelė užuomina į visus katedros lobius. Po ekskursijos požemiuose, moksleiviai nukeliavo apžiūrėti karų ir neramumų laikais slapstytą ir kone stebuklo būdu išsaugotą katedros lobyną, dabar eksponuojamą Šv. Mykolo bažnyčioje.

8b klasė vyko į literatūrinį A. Puškino muziejų. Moksleiviai apsilankė prie Grigorijaus ir Varvaros Markučių dvaro gyvenamojo namo, Šv. Varvaros koplyčios ir A. Puškinui skirto paminklo. Vaikai tyrinėjo  memorialinę ekspoziciją: XIX a. pab. Puškinų fotografijas, tuometinių namų apyvokos daiktus ir dailės kūrinius. Mokiniai gavo galimybę gyvai pamatyti pomirtinį G. Puškino portretą ir išgirsti žymaus rašytojo šeimos biografijos detales.

Pamokos ne mokyklos erdvėse praėjo įdomiai ir prasmingai. Mokiniai praplėtė savo kultūrinį akiratį, pasisėmė naujų žinių ir turiningai praleido laiką bendraamžių apsupty.




Ankstesni įrašai


Kodėl verta dalyvauti ,,Ženk Nerūkęs‘‘ akcijoje, skirtoje Pasaulinei dienai be tabako?
 
Kiekvienas, dalyvaudamas akcijoje, turės galimybę laimėti įvairių prizų: kelionės krepšius, gertuves, ausines, kuprines ir kitus prizus. 

Balandžio 27 dieną mokyklos mokiniai tvarkė savo teritoriją,už mokyklos esančią pakriaušą

Balandžio 29-ąją dieną minėjome tarptautinę šokio dieną. 

Balandžio 28 d. grupė mokinių kartu su mokytojomis D.Balevičiūte ir V.Sivickiene dalyvavo Naujininkų bendruomenės talkoje.