Renginiai

Pamokos ne mokyklos erdvėje

Spalio 28 d. Naujininkų mokyklos mokiniai dalyvavo pamokose ne mokyklos erdvėse

 

1a klasė lankėsi Valdovų rūmuose. Šaunusis gidas ir tos dienos mokytojas Egidijus pasakojo ir rodė, kaip keitėsi Lietuvos teritorija  valdovų laikais, kaip griuvo ir vėl buvo atstatomos pilys. Po to buvo surengti šarvų paieškų bei kopimo į bokštą žygiai, kad  pirmokai išlaisvintų galimai uždarytą bokšte karalaitę. Bokšte karalaitės neradome, tad lengviau atsidusome, nes galėjome pasigrožėti Vilniaus vaizdais, Gedimino pilimi bei Trijų kryžių kalnu, kurie iš bokšto atrodė ranka pasiekiami. O štai šarvus ir įvairiausią karžygio aprangą radome. Buvo labai smagu pasimatuoti ir pakilnoti šalmus, skydus, kalavijus, kurie sveria tiek, kad reikia gero fizinio pasiruošimo, jog galėtum juos išlaikyti. Pasirodo, senovėje tokio amžiaus berniukai (kaip mes, pirmokai) jau buvo ruošiami ir mokomi karybos paslapčių. Gaila, kad dabar mokykloje nėra tokios pamokos.

Mokytoja Greta Augaitytė

 

5a klasės moksleiviai, lydimi mokytojų, aplankė senamiesčio barokinio stiliaus
bažnyčias.
Pradėjo nuo pirmosios baroko bažnyčios Vilniuje – Šv. Kazimiero, 1604 m. jėzuitų
pradėtos statyti pačiame senojo Vilniaus centre, Rotušės aikštėje. Taip pat užsuko į Šv. Onos bažnyčią,  ankstyvojo baroko stiliumi pastatytą Visų Šventųjų bažnyčią, Šv. Jonų bažnyčią, Vilniaus
Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčią, Arkikatedrą baziliką. Susidomėję klausė pasakojimų apie baroko stiliaus ypatybes, tyrinėjo puošnias, didingas bažnyčias. Mokiniai žavėjosi gausiai naudotomis įvairiomis puošybinėmis detalėmis, prabangiomis, kontrastingomis medžiagomis (įvairių spalvų marmuras, smiltainis, auksuotos detalės).

Klasės vadovė Sigita Balčienė

 

5 b klasės mokiniai apsilankė Nacionalinės dailės galerijos edukacijos centre.
Užsiėmimas buvo dviejų dalių: teorinės ir praktinės. Teorinėje dalyje apžiūrėjo kūrinius, juos išanalizavo, praktinėje dalyje edukacinėse patalpose kūrė abstrakciją naudodami spalvotą popierių, arokalą (lipduką) komponuodami kūrinį iš geometrinių formų, abstrakčią skulptūrą - narstinį (pagal meninko Valaičio sumanytą konstravimo metodą) naudodami kartoną.

Klasės vadovė Violeta Sabonienė

 

6m klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės Vidos Sivickienės ir mokytojos Ritos Matulienės, šiandien apsilankė LEU oranžerijoje.  Darganotą rudens dieną staiga atsidūrėme žaliuojančių egzotiškų augalų karalystėje. Ekskursijos vadovė parodė neįtikėtinų augalų, vešančių stiklinėje erdvėje. Stebėjomės lianomis, besivejančiomis apie medžio stiebą. Pamatėme bananų medį, papają, gausybę kaktusų, prieskoninių augalų. Pasirodo, pirmieji džinsai, be kurių niekas šiandien neįsivaizduoja gyvenimo, buvo gaminami taip pat iš augalų ir skirti kaliniams. Netgi adatas senovės jūreiviai gamino iš augalų. Visus sudomino augalas, kurio žiedas primena ąsotėlį. Jame specialus skystis, į kurį pakliuvusi muselė ar vabaliukas pavirsta trąšomis. Įdomu buvo ir laboratorijoje, kur šeštokai tyrinėjo mikroskopu dumblius. 

Edukacinė ekskursija buvo tikrai naudinga ir įspūdinga.

                                                                                              Lietuvių kalbos mokytoja Rita Matulienė

 

 

6a klasės moksleiviai drauge su mokytojomis Daine Dalgedaite ir Vilija Fokiniene lankėsi Energetikos ir technikos muziejuje. Jie dalyvavo edukacinėje pamokoje „Iliuzijos mokslas -  mistika ar apgaulė?“ Užsiėmimo metu vaikai sužinojo, kas yra iliuzijos, kaip jos susidaro, kas yra miražas ar pareidolija. Moksleiviai aktyviai stebėjo judančius paveikslėlius, juokėsi iš dirbtinės perspektyvos, gėrėjosi 3D anaglifais ir eksperimentuodami atrado kitas stulbinančias optines apgaules. Vėliau šeštokai buvo pakviesti išbandyti interaktyvių mokslo ekspozicijų. Ši edukacijos dalis vaikams buvo smagiausia. Jie aktyviai dalyvavo išbandydami mokslo naujoves. Ekskursijos pabaigoje apžiūrėjome senovinių automobilių parodą. Išvyka mokiniams patiko.

Lietuvių kalbos mokytoja Vilija Fokinienė

 

         7 a kl. mokiniai kartu su klasės auklėtoja L.Jančauskyte bei kūno kultūros mokytoju E.Šiupšinsku spalio 28-osios rytą leidosi į pėsčiųjų žygį po Kalnų parką bei Antakalnio kapines. Pirmiausia užkopėme į Trijų kryžių kalną. Pasigrožėję Vilniaus Senamiesčio panorama, apžiūrėjome senųjų sunaikintų kryžių liekanas. Stačiais šlaitais toliau kopėme Altanos kalnu, Bekešo kalva. Nusileidę pro Užupį aplankėme barokinę Šv.Petro ir Povilo bažnyčią. Toliau mokiniai orientavosi pagal mokytojo pateiktą žemėlapį. Siauromis gatvelėmis traukėme į Antakalnio kapines. Aplankėme karių kapus, Sausio 13-osios žuvusiųjų memorialą, Menininkų kalnelį.

                                                                                                         Klasės vadovė Laima Jančauskytė

 

         7m klasės mokiniai aplankė Lietuvos statistikos departamentą. Edukacinio užsiėmimo metu moksleiviai apžvelgė statistinio proceso rengimą. Taip pat, atlikdami praktines užduotis, jie sužinojo, kas yra tikimybė bei susipažino su matematiniais modeliais.

                                                                                    Anglų kalbos mokytoja Violetta Baliulienė

 

            8a klasė dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Garso įrašų istorija“ atnaujintoje Martyno Mažvydo bibliotekoje . Sužinojome ne tik istoriją, bet ir būdus, kaip buvo kuriami ir atkuriami įrašai. Klausėmės 1910 m. įrašyto pirmojo Lietuvos himno.

 

Klasės vadovė Vida Varkalienė

 

8m klasė lankėsi Energetikos ir technikos muziejuje. Čia mokiniai susipažino su originaliais pirmosios Vilniaus miesto elektrinės įrenginiais bei šimtamete šio technikos paveldo objekto istorija ir elektros gaminimo principais. Mokiniai apsilankė transporto ekspozicijoje, kurioje susipažino su transporto raida. Ekskursijos pabaigoje dalyvavo interaktyvios technikos mokslo ekspozicijoje, kurioje turėjo galimybę pasisverti Mėnulyje, sukurti elektros grandinę ir išbandė dar daug smagių eksponatų, o kartu susipažino su  fizikiniais dėsniais ir pamatė, kaip jie pritaikomi kasdienybėje.

 

Klasės vadovė Vaida Porutienė

 

Atvykę į LEU Technologijų fakultetą, išsiskirstėme į dvi grupeles, kad atliktume  užduotis. Mūsų grupei teko gana sunkus darbas -  kaligrafinis rašymas. Dėstytoja priėmė šiltai ir draugiškai, parodė skaidres su informacija apie plunksnų tipus, rašymo pavyzdžius. Papasakojo, kur tai galima būtų naudoti, parodė savų pavyzdžių, ir mes kibome į darbą. Sugalvoti mintį apie gamtą buvo nesunku, tad, manėme, sunkumų neturėtų kilti. Tačiau, tik prilietus plunksna lapą, prasidėjo nesklandumai. Rašėme apie 20-25min. Tada, apsikeitę grupėmis, ėjome į kitas dirbtuves, kuriose mums pasiūlė visiškai kitokią veiklą: surinktus lapus (jų prisirinkome iš anksto) sumauti ant vielos ir padaryti mini eglutę. Daugelis gamino eglutę iš klevo, tik mes su Živile - iš ąžuolo lapų. Sumausčius lapelius eglutę teko papuošti gilių kepurėlėmis. Su karštais klijais iš kepurių padarėme viršūnę, priklijavome jų ir ant lapų. Darbavomės ilgokai, bet buvo verta. Vėliau visus darbelius sustatėme universiteto galerijoje, įvertinome vieni kitų darbelius ir nusifotografavome.

 

9 b klasės mokinė Kamilė Eglitytė

 

 

 10a klasė kartu su fizikos mokytoju Olegu Vorobjovu ir klasės vadove Regina Volodkovič nuvažiavo į Energetikos ir technikos muziejų. Ten mes turėjome labai įdomią pamoką. Sužinojome daug dalykų apie iliuzijas ir įvairių gudrybių. Po to mes apžiūrėjome įdomius eksponatus ir sužinojome, kiek svertume Mėnulyje, Jupiteryje ir Marse. Buvo labai įdomu!

 

10 a klasės mokinė Jekaterina Purikova




Ankstesni įrašai


2016 metų spalio 26 dieną vyko konkursas „Gražiausia popieriaus rinkimo dėžė“.

Saulėtą rugsėjo 15 d. rytą 8 a kl. moksleiviai su lietuvių kalbos mokytoja keliavo į Karmazinų pilkapius. Mūsų laukė 6 kilmoterų žygis pėsčiomis.

Šventės nuotraukų galerija.