Renginiai

Pirmūnų pagerbimo šventė 2017

Rytuose mėgstama patarlė: ,,Yra laikas duonai, yra laikas pareigai, yra laikas šventei ir džiaugsmui. Žmogus, pažeidęs šį cikliškumą, gyvas tik duona ir pareigomis, pamiršęs šventes, džiaugsmus ir žaismą, sumenksta, nuskursta jo dvasia“. Šiais prasmingais žodžiais prasidėjo tradicinė pirmūnų pagerbimo šventė Naujininkų mokykloje. Mokiniai, mokytojai, administracijos atstovai susirinko į aktų salę pasidžiaugti atliktais darbais, pasiektais laimėjimais. Kasdienybės rutinoje mes nespėjame pamatyti ir įvertinti vienas kito pastangų ir pasiekimų, pastebėti šauniausius, mandagiausius, aktyviausius. Todėl ši šventė itin prasminga.
Renginio pradžioje dar kartą prisiminėme žymiausius praėjusių mokslo metų projektus. Tai rusų kalbos ir literatūros projektas, vadovaujamas mokytojos Irenos Vološinos ir Reginos Volodkovič „Atviros kultūriniam paveldui asmenybės ugdymas daugiakultūrinėje visuomenėje per rusų literatūrą ir jos sąsają su Lietuvos kultūra“.  Mūsų mokyklos mokiniai vaidino spektaklyje „Žmonės, kaip žmonės“ Lietuvos rusų dramos teatre. Dalyvavome Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokyklų  8-10, 11-12 kklasių Technologijų olimpiadoje „Mes - kūrybingi ir išradingi“. Mūsų mokyklos auklėtinė dešimtokė Sandra Račkauskaitė tapo olimpiados laureate – užėmė III vietą ir tapo LDA nominacijos „Už amato dermę  meno kontekste“ nugalėtoja. Sandros technologijų mokytoja metodininkė N. Misiukonienė. Naujininkų mokykla jau ne pirmus metus vadinama „Žaliąja mokykla “. Šiais mokslo metais gavome jau devintąjį tarptautinį „Žaliosios vėliavos“ apdovanojimą už gamtosauginę veiklą. Projektui vadovauja biologijos mokytoja, gamtosauginės programos vadovė Vida Sivickienė.
Kokia gi šventė be svečių. Smagu, kad mokiniai, baigę mokyklą pries daugelį metų, nepamiršta mūsų ir nepaisydami darbų ir užimtumo ateina pasidalyti savo pasiekimais. Šiemet dalijosi  savo įžvalgomis apie mokymosi svarbą 1991 metų 17 laidos abiturientas, šiuo metu VGTU transporto inžinerijos fakulteto geležinkelių transporto katedros vedėjas, docentas, technologijos mokslo daktaras Gediminas Vaičiūnas.
Šventėje nestigo ir muzikos. Audringų plojimų susilaukė puikūs dueto ,,Nostalgija” (smuikininkė Viktorija Gurskytė ir akordeonistas Gintaras Mameniškis) pasirodymai.
Šventės pabaigoje buvo pristatytas linksmas 8a klasės vaikinukų sukurtas filmukas „Ką veikti vasarą?‘‘, sulaukęs audringų plojimų.

___________________________

Rita Matulienė Įrašo autorius:
Rita Matulienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


2017 -05-26 d. Naujininkų mokyklos aikštyne vyko moksleivių Aktyvaus judėjimo diena.

Mūsų mokykla dalyvauja Gamtosauginių mokyklų programos ir Wrigley bendrovės kampanijos „Mažiau šiukšlių“ projekto įgyvendinime. 

2017 m. balandžio 24-28 dienomis mokykloje vyko akcija "Pertrauka tyloje“. Dalyvavo 1-4 ir 5-10 klasių moksleiviai. 

Gegužės 5 d. mokykloje vyko Šokio diena. Jos tikslas – skatinti mokinių kūrybiškumą, savarankiškumą bei ugdyti kolektyviškumo jausmą. Ši tradicija gyvuoja jau daugiau nei 20 metų. Šių metų tema - „Laimingų žmonių planeta“.