Renginiai

Šokio diena

Gegužės 5 d. mokykloje vyko Šokio diena. Jos tikslas – skatinti mokinių kūrybiškumą, savarankiškumą bei ugdyti kolektyviškumo jausmą. Ši tradicija gyvuoja jau daugiau nei 20 metų. Šių metų tema - „Laimingų žmonių planeta“. Ryte, prieš pamokas, visus pasitiko šokio ir judesio studijos NOVA mažosios šokėjos, atlikdamos improvizuotą šokį „Pievoje“, kuri buvo įrengta I-ojo aukšto fojė. Vėliau, per 4-tą pamoką, visi norintys galėjo pajudėti mokyklos kieme ir išmokti masinį šokį (flash mob'ą) „Happy“. Jį sukūrė LEU Šokio pedagogikos IV kurso studentės, rudenį atlikusios praktiką mūsų mokykloje. Po masinio šokio veiksmas persikėlė į salę, kur vyko 5-10 klasių kūrybinių darbų pristatymas. Kiekviena dalyvavusi klasė atliko savo kūrybos šokį, atspindintį Šokio dienos temą. Šiais metais jaunieji kūrėjai turėjo ir choreografinę užduotį – šokyje turėjo keistis brėžiniai (eilės, ratai, linijos) keletą kartų, t. y. šokėjai negalėjo šokti vienoje vietoje. Kūrybinius darbus pristatė 8 klasės bei 5a, 6a, 6m, 7a, 8a, 8m, 9a, 10a kl. Be šių klasių renginyje dar dalyvavo 2 svečių kolektyvai, vadovaujami Svetlanos Jankovskajos: „MIX KIDS“ (Naujinikų vaikų ir jaunimo klubas) bei „MIX“ („Saulėtekio“ mokykla-daugiafunkcis centras). Jų šokiai labai pagyvino renginį.
Klasių pasirodymus vertino komisija, kurią sudarė Nijolė Misiukonienė (technologijų mokytoja), Mantas Kniubas (technologijų mokytojas),  Svetlana Jankovskaja („Mix“ ir „Mix Kids“ vadovė), komisijos darbą koordinavo pavaduotoja Danutė Balevičiūtė.
Vieningai išrinktas geriausias kūrybinis darbas – 8a klasės šokis. Jo autoriams ir atiteko didysis prizas – Grand Prix statulėlė ir diplomas. Beje, ši klasė geriausiai pasirodė ir pernai, tad apdovanojimas liko jų rankose. Sveikiname! Kiti dalyviai pelnė nominacijas, jiems buvo įteikti padėkos raštai.
Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo: 10a klasei ir jų auklėtojai Reginai Volodkovič už savanorišką pagalbą puošiant ir tvarkant erdves; mokytojams Nijolei Misiukonienei ir Mantui Kniubui už dekoracijų kūrimą ir darbą vertinimo komisijoje; mokyklos tarybai ir administracijai už renginio rėmimą ir tradicijų palaikymą; pavaduotojai Danutei Balevičiūtei už renginio koordinavimą; moksleiviams už kūrybiškumą, energiją ir ryžtą; klasių auklėtojams už kantrybę ir auklėtinių palaikymą; Jekaterinai ir Dominykai (10a kl.) už renginio vedimą; Laimučiui Petroniui bei jo mokiniams Erikui, Martynui, Eimantui ir Benui už techninį aptarnavimą.

Ačiū visiems.

„Nepamirškite, kad šioje Žemėje esate tik pakeleiviai. Tapote žmogumi, nes tai buvo jūsų, ir tik jūsų pasirinkimas.“ (Robert A. Monroe, „Galutinė kelionė“)

___________________________

Greta Augaitytė Įrašo autorius:
Greta Augaitytė
Šokių mokytoja




Ankstesni įrašai


Balandžio 20 d. Naujininkų mokyklos mokiniai dalyvavo pamokose ne mokyklos erdvėse.

Balandžio 21 d. Naujininkų mokyklos mokiniai kartu su mokytojais dalyvavo tradicinėje gamtos švarinimo akcijoje „Darom“.

Balandžio 21 d. mokykloje vyko renginys: ,,Vaikų Velykėlės 2017". Skirtas Naujininkų mokyklos priešmokyklinukams ir pirmokams, ir trečiokams.

Šių metų kovo 20-26 dienomis mūsų mokykla dalyvavo VšĮ „Vaikų linijos“ inicijuotoje visuotinėje akcijoje „Savaitė be patyčių“. Visą savaitę mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose, skirtose atkreipti dėmesį į draugišką tarpusavio bendravimą, konfliktų sprendimą, patyčių ir smurto prevenciją:

Neseniai įvykusio renginio Naujininkų bendruomenei akimirkos.Dailės mokytoja Rima dalinasi žiniomis,kaip seniau lietuviai margino margučius.