Renginiai

Rusiškos literatūros popietė

Kiekvienais metais mūsų mokykla tradiciškai dalyvauja Lietuvos projekte „Atviros kultūriniam paveldui asmenybės ugdymas daugiakultūrinėje visuomenėje per rusų literatūrą ir jos sąsają su Lietuvos kultūra“. Kartu su kitomis Lietuvos mokyklomis mūsų vyresniųjų klasių mokiniai su rusų kalbos mokytoja  ruošia spektaklį, kurio iškilminga premjera vyksta Lietuvos rusų dramos teatro scenoje.   Kadangi  premjerinį spektaklį pavyksta pažiūrėti ne kiekvienam, tai  jau antrus metus  mūsų mokykla  surengia  papildomą pasirodymą, į kurį  pakviečiami  Vilniaus Žvėryno,  Radvilų ir  Vytauto Didžiojo gimnazijų mokiniai.

Kovo 29 d.,  po 5 pamokų,  8-10 klasių mokiniai susirinko į aktų salę pasižiūrėti nuostabių pasirodymų. Šiemet jie skirti R. Roždestvenskiui ir „šestidesiatnikų“  poetiniam pasauliui.   Pirmi išėjo į sceną mūsų mokyklos mokiniai.  Jų vaidinimas vadinosi GULAGAS, antri Vilniaus Radvilų gimnazijos mokiniai, o treti -  gimnazistai iš Vilniaus Žvėryno gimnazijos.  Jų  pasirodymas  „Koks nuostabus šis pasaulis...“ buvo sutiktas ovacijomis.  Užbaigė mūsų susitikimą Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazija savo pasirodymu „Viskas prasideda nuo meilės“.  Spektaklis susilaukė audringų aplodismentų.  Mokyklos pavaduotoja ugdymui Danutė Balevičiūtė padėkojo dalyviams ir įteikė padėkas  svečiams: mokiniams ir  rusų kalbos mokytojoms. Ji padėkojo už bendradarbiavimą.  Visiems aktoriams po pasirodymų įteikėme gėlių.   Po renginio visi aktoriai susirinko prie vaišių stalo. Vėliau visi, aptarinėdami renginį, vaišinosi picomis ir kitais gardėsiais.    

Visi išsiskirstė tvirtai įsitikinę, kad vėl susitiks kitais metai.

 

___________________________

Regina Volodkovič Įrašo autorius:
Regina Volodkovič
rusų kalbos mokytoja, Seniūnų tarybos kuratorė




Ankstesni įrašai


Kovo 28 d. 5 a kl. vyko integruota tikybos, etninės kultūros ir literatūros pamoka „Velykos“.

Gegužės 28 dieną  mūsų mokykloje vyko tiksliųjų ir gamtos mokslų metodinės grupės renginys „Saugos kodas”. Mokiniai prisiminė , kada yra švenčiama Žemės diena, ir sužinojo, jog net ir Žemė turi savo saugos kodą. 

Kovo 13 d. Vilniaus Naujininkų mokykloje vyko Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių renginys „Vėrinys Lietuvai“, skirtas  Lietuvos šimtmečiui paminėti.

Būsimo pirmoko kraitelis

Kovo 23 d. projektas baigėsi ir  2 aukšto fojė atsirado lentyna, kurią pagaminti padėjo technologijų mokytojas Mantas Kniubas. Koridoriuje  sukurta jauki erdvė, kur galima atnešti perskaitytas knygas ir pasiimti dar neskaitytas.