Renginiai

Spalio 23 d. vyko pamokos ne mokyklos erdvėse

Spalio 23 d. rytmetį mokykla pasitiko neįprasta tyla.  Nei mokiniai, nei mokytojai nevarstė durų, nesigirdėjo įprasto tokiu metu šurmulio.  Taip nutiko todėl, kad visi mokiniai, mokytojų lydimi, patraukė į miesto muziejus. Šią dieną pamokos vyksta ne mokyklos erdvėje.

 2a klasės mokiniai  smagiai žygiavo Vilniaus gatvėmis . Pakeliui į Vilniaus universiteto planetariumą  atliko ėjimo ir bėgimo pratimus ( kūno kultūra). Antrokai dalyvavo mokomojoje paskaitoje „ Kas gyvena miške?“ ( pasaulio pažinimo pamoka) . Po paskaitos planetariume nuskubėjo  į Vilniaus nacionalinę dailės galeriją. Galerijoje vyko įdomios dailės pamokos.  Mokiniai mokėsi sieti savo gyvenimą ir patirtį su meno kūriniais. Mažieji dailininkai galėjo interpretuoti ir savaip praplėsti meno kūrinius.
                                                                                                                Pradinių klasių mokytoja R. Strazdienė

3a ir 3b klasės mokiniai ir mokytojos aplankė pirmą Vilniuje zoologijos sodą – Zoopark. Tai 2500 kv.m. ploto teritorija, kurioje gyvena daugiau nei 60 skirtingų gyvūnų rūšių. Iš arti pamatė vieną mažiausių primatų pasaulyje – nykštukinę marmozetę, smalsuolius katinius lemūrus, išdykusių surikatų šeimą, didžiausius vėžlius Lietuvoje ir pavaišino nektaru spalvotąsias papūgas loriketas. Mokiniai buvo pilni gerų emocijų.

                                                                                                            Pradinių klasių mokytoja J. Grudzinskienė

 Mes su 5a mokiniais apsilankėme Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro užkulisiuose, kur pamatėme viską, kas žiūrovui nematoma spektaklio metu: kur pasikelia baletui skirtos grindys, kur ir kaip laikomos dekoracijos, kas sėdi prie pulto ir tiksliai atlieka techninį darbą. Užsukome ir į dailininkų dirbtuves, kur sužinojome, kaip didinami piešiniai, dekoracijos. Gidė pasakojo, jog teatre dirba daug užsienio atlikėjų. Visus smagiai nuteikė sceninių rūbų matavimasis bei ,,kova“ su kardais. Visus įspūdžius  vainikavo gardaus šokolado puodelis. Ekskursija buvo įsimintina, mokiniai sužinojo, kad teatras -  tai ne tik aktoriai, šokėjai ir muzikantai, o daugybė skirtingų ir labai reikalingų profesijų.

                                                                                                                     Kamilė Sunklodaitė ir Lina Glebienė

 6a kl. lankėsi Beatričės Grincevičiūtės memorialiniame muziejuje- bute. Mokiniai susipažino su jos gyvenimu bei kūryba.  Sužinoję, kad ši dainininkė buvo akla, patys bandė rašyti brailio raštu.

                                                                                                                    Muzikos mokytoja Sabina Kalibataitė

Mes,7a klasė, lankėmės Kalbos muziejuje ,,Lituanistikos židinys". Mums pasakojo apie lietuvių kalbą, kokias raides lietuvių kalboje esame pasiskolinę iš kitų šalių, o kurias yra sukūrę lietuviai. Vėliau vieni vaikai analizavo gestų kalbą, o kiti tarmiškai dainavo karaoke. Tada patraukėme namų link. Daugelis vaikų buvo patenkinti šia ekskursija.

                                                                                                                                                 7 a klasės mokinė 

8a klasės mokiniai apsilankė Vinco Krėvės muziejuje. Gidas papasakojo pamokančią istoriją, kaip berniukas, gimęs ir augęs mažame Dzūkijos kaimelyje, bet svajojęs tapti įžymiu mokslininku ir rašytoju , savo 70 –ąjį jubiliejų šventė JAV Pensilvanijos universitete ir buvo sveikinamas įžymiausių pasaulio mokslininkų. Apžiūrėję muziejaus eksponatus mokiniai gavo užduotį surinkti dėlionę, rasti sudarytą objektą muziejuje ir planšetėje pamatyti su dėlione susijusį filmuką. Ši dalis buvo pati linksmiausia.

                                                                                                                        Rita Matulienė ir Dainė Dalgedaitė

8m klasės anglų k. mokytojos pakvietė mokinius pažinti Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejų anglų kalba. Mokiniai prisiminė didžiuosius šalies kompozitorius, kurių dainos ir šiomis dienomis dainuojamos tautos renginiuose. Anglų kalba mokiniai ne tik pakartojo, bet ir papildė žinias apie teatro, muzikos ir kino istoriją, susipažino su muziejaus eksponatais, klausėsi muzikos garsų, kūrinių, atkurtų įvairios muzikinės įrangos.

                                                                                                                Anglų k. mokytojos Vida V. ir Aurelija S.

 9a klasės mokiniai kartu su tikybos mokytoja ir klasės auklėtoja lankėsi Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse. Mokiniai žiūrėjo gyvais liudijimais paremtą filmą „1941 m. tremtis vaikų akimis“ (2011 m.), dalyvavo interaktyviame edukaciniame žaidime „Sovietinis inkubatorius“. Analizuodami gyvenimo pavyzdžius, mokiniai su derama pagarba vertino  žmonių pastangas itin sudėtingomis sąlygomis išsaugoti tikėjimo šviesą ir meilę tėvynei.  Šiek tiek sužvarbę, į mokyklą grįžome su dovanomis, parnešėme knygą „Istorija – praeities liudytoja“: Vilnius, 2015 m., kurią galima rasti mūsų bibliotekoje.

                                                             Tikybos mokytoja I. Juškienė ir 9a kl. auklėtoja A. Šlaitaitė – Kaikarienė

10 a klasės mokiniai kartu su rusų kalbos mokytoja lankėsi literatūriniame Aleksandro Puškino muziejuje, kuris įsteigtas buvusiame Grigorijaus ir Varvaros Puškinų Markučių dvaro gyvenamajame name, atsižvelgiant į Varvaros Puškinos priešmirtinę valią. Vyko  edukacinė pamoka  „A. Puškino gyvenimas ir  pasakos“. Mokiniai sužinojo įdomių faktų apie Aleksandro Puškino ir jo sūnaus gyvenimą. Sužinojo, kiek ir kokių  pasakų parašė  rašytojas, atliko įvairias užduotis:  atsakinėjo į klausimus, sprendė kryžiažodžius, žiūrėjo pasakų ištraukas.  Sužinojo, kas vertė poeto kūrinius į lietuvių kalbą. Taip pat aplankė  ir ekspozicijas, esančias muziejuje. Neišdildomą įspūdį  paliko autentiški A. Puškino daiktai (22 knygos, kortų staliukas), atvežti iš rašytojo gimtinės.  Paliko gilų įspūdį ir autentiški Puškinų šeimos baldai: lova, spinta baltiniams, staliukas. Kambario sienas puošia V.Puškinos anglimi piešti peizažai.

Tikslas sudominti moksleivius vieno garsiausių pasaulio poetų kūryba ir asmenybe, paskatinti didžiuotis tuo, kad Lietuva, Vilnius yra viena iš nedaugelio vietų, susijusių su Puškino vardu ne tik literatūriniais, bet ir biografiniais ryšiais  pasiektas.
                                                                                                                    Rusų kalbos mokytoja R. Volodkovič

 Taigi, ši diena Naujininkų mokinių ir mokytojų bendruomenei  buvo ypatinga, nes suteikė naujų žinių ir smagių neišdildomų įspūdžių.

 

 




Ankstesni įrašai


2018 m. spalio 19 d. Vilniaus Naujininkų mokykloje vyko edukacinė pamoka- koncertas "Lietuvos šalelėj". 

Šiais mokslo metais su penktokais vykdome integruotą lietuvių kalbos, tikybos ir etninės kultūros projektą  „Metų ratu“.  Pirmasis stabtelėjimas ties Vėlinėmis. 5 b kl. mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja saulėtą spalio 17 d. popietę lankėsi Rasų kapinėse. 

6a ir 6b kl. mokiniai kartu su klasės auklėtojomis N. Misiukoniene ir V. Noreikevičiūte, dalyvaudami integruotame  projekte „Laimingas, kad gyvenu“, spalio 17 d. lankėsi Rasų kapinėse.

Spalio 16 d., po pamokų, mokiniai skubėjo į antro aukšto fojė. Skambant  Jazzu atliekamai dainai „Rudens naktis sustojo“ (žodžiai J.Degutytės) buvo pradėtas Meninio skaitymo konkursas „Kai žodžiai prabyla..“,

Sanus (geros savijautos centras) kviečia, Jus, į būrelį „Judėk, sportuok ir tobulėk“!