Renginiai

,,Šok į tėvų klumpes 2019''

Tokiu linksmu pavadinimu vyksta kasmetinė akcija, kai Naujininkų mokyklos mokiniai lankosi kokio nors tėvelio darbovietėje.

 5 b klasės mokiniai kartu su kūno kultūros mokytoju  lankėsi Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate.  Policijos atstovas išsamiai supažindino su šios profesijos istorija: apžiūrėjome, kaip atrodė 1918-1940 m. Lietuvos policininko uniforma, stebėjome, kokia skirtinga įvairių pasaulio šalių policininkų apranga. Muziejaus patalpose žvalgėmės po sovietinės milicijos kasdienybę: blaivyklos įrangą, areštinę, „raudonąjį“ kampelį, milicininkų motociklą „su lopšeliu“.

Po istorinio ekskurso lankėmės moderniose komisariato patalpose. Ten tvyrojo mirtina tyla. Užsukome į  laikino arešto kambarius, stebėjome Vilniaus mieste įrengtų policijos vaizdo kamerų darbą. Sužinojome, kad šitame pastate dirba patyrę kriminalistai, tiriantys sudėtingiausius šalies kriminalinius nusikaltimus.  Aiškinomės, kaip ir kur galima įgyti šią profesiją, kokių charakterio savybių reikia dirbant šiuos darbus.

Mokytojas Erdvilas Šiupšinskas                                                                                                                     

 6a klasės mokiniai su klasės vadove ir anglų k. mokytoja lankėsi Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-ojoje komandoje. Mokiniams papasakota apie gaisrų žalą, kaip galima apsisaugoti nuo jų ir ką reikėtų skubiai daryti pastebėjus gaisrą.  Po interaktyvios paskaitos-diskusijos ir evakavimo pratybų išvyką tęsė gaisrininkas, kuris papasakojo apie tarnybinę techniką, leido mokiniams ją apžiūrėti ir įlipti į mašiną, papasakojo apie įvairių įrenginių paskirtį.  Mokiniai turėjo daug klausimų ir sužinojo, kaip jie galėtų tapti ugniagesiais užaugę, su kokiais iššūkiais jiems tektų susidurti norint dirbti šį be galo daug ištvermės reikalaujantį darbą.

Mokytojos Nijolė Misiukonienė ir Vida Varkalienė          

7a klasės mokiniai  apsilankė "Camelia" vaistinėje. Buvo supažindinti su pirmųjų vaistinių atsiradimu. Žinoma, jos visiškai neprilygo  dabartinėms. Septintokai sužinojo apie vaistininko dienotvarkę, šiai specialybei reikalingas žmogaus savybes bei būtiną išsilavinimą. Mokiniai uždavė  klausimų, galėjo išmėginti kraujospūdžio matuoklį. Kiek vėliau atidžiai apžiūrėjo visą vaistinę. Suprato, jog šis darbas yra žymiai sudėtingesnis, nei  iš pradžių gali pasirodyti.

7a klasės mokinė Mija Hakaitė

7 b klasės moksleiviai aplankė Muitinės muziejų  ir susipažino su kaupiama ir saugoma istorinė, dokumentinė medžiaga, susijusia  su muitinės istorija bei žmonių dirbančių muitinės postuose specifika. Pirmojoje  susipažinome su muitinės istorija Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Rusijos imperijos laikotarpiais bei 1918 m. atkūrus nepriklausomą Lietuvos valstybę. Antrojoje,- apie laikotarpį nuo 1940 m. birželio mėnesio, kai Sovietų valstybės kariuomenei okupavus Lietuvą jos muitinės veikla buvo nutraukta. Trečiojoje,-apie muitinės veiklą po 1990 m. kovo 11 d. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo ir po 2004 m. gegužės 1 d. Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą.  Įdomus  ir išsamus pasakojimas apie šunis, kurie padeda dirbti žmonėms, sulaikant įvairias nelegalias prekes, visus sužavėjo. Aplankykite šį muziejų ir sužinosite daug įdomių dalykų.

 7 b klasės moksleiviai ir klasės vadovė Jolanta Zinkevičienė

8m klasės mokiniai apsilankė tarptautinėje  UAB ,, Thermo Fisher Scientific“. Tai laboratorija, atliekanti sudėtingiausius genetinius tyrimus. Mokslininkai dirba su ląstelėmis, bando įdiegti junginius, kurie sumažintų ligų skaičių, darytų žmogaus organizmą atsparesnį ir pasaulį tobulesnį. Pirmiausia mokiniai buvo supažindinti su šios organizacijos tikslais ir darbais. Po paskaitos mus nuvedė į laboratorijas, kuriose vyksta labai sudėtingi procesai.
Pamoka buvo labai įdomi, turininga ir naudinga.

 Mokytojos Rita Matulienė ir Rima Vaitkevičiūtė    

9 a klasės moksleiviai lankėsi Lietuvos Gedimino štabo bataliono atvirų durų dienoje.  Moksleiviai susipažino su kariško gyvenimo ypatumais, apžiūrėjo bataliono techniką ir ginkluotę, išbandė savo taiklumą šaudydami iš pneumatinių šautuvų, stebėjo Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos parodomąsias programas, vaišinosi kareiviška koše.

Mokytoja Alma Šlaitaitė-Kaikarienė

10a klasės mokiniai  lankėsi  Greitosios medicinos pagalbos centre, kuriame dirba mokinės dėdė. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su paramediko profesija ir išmokti suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam žmogui.

10a klasės mokinė Kamilė Tomašiūnaitė




Ankstesni įrašai


2a klasės mokinių tėveliai mokinius pakvietė į savo darbovietes arba atvyko į mokyklą ir supažindino su savo profesijomis.

Šių metų gegužės 31 d. Vilniaus Žvėryno gimnazijoje vyko 2018-2019 m. m. Vilniaus miesto bendrojo ugdymo mokyklų I-IV gimnazijų klasių mokinių rusų kalbos (užsienio) konkursas ,,Protų mūšis”, skirtas Aleksandro Puškino biografijai ir kūrybai.

Konkurse dalyvavos 8 Vilniaus mokyklos: VGTU inžinerijos, Tuskulėnų, „Laisvės”, P.Skorinos, Mykolo Biržiškos, Žirmūnų, Žemynos gimnazijos ir mūsų Naujininkų mokyklos 10 a klasės mokinių komanda, kurią sudarė Lana Misiūnaitė, Lina Lukaševa, Edita Masel, Brigita Moroz, Artūras Černiauskas.  Mūsų mokiniai tapo nugalėtojais -  užėmė I –ają vietą!

 

Šiais mokslo metais 3-ios ir 4-os klasės dalyvavo projekte ,,Etnografiniai Lietuvos regionai”.
2019-05-29 įvyko etnografinių regionų pristatymo renginys ,,Lietuviais esame mes gimę.

Gegužės 28 d. „Sietuvos“ progimnazijoje vyko Vilniaus m. 5-8 klasių biologijos olimpiados nugalėtojų apdovanojimas.  Mūsų mokyklos 8m klasės mokinė Agata Kazakevič užėmė  I-ąją vietą (mokytoja V.Sivickienė). Sveikiname nugalėtoją  ir džiaugiamės jos pergale.

Birželio 10-11 d. vyks pamokėlės būsimiems pirmokams. Pamokėlės prasidės 9 val., baigsis 11 val. Pamokėlės vyks pradinukų korpuse, II aukšte, 24 kabinete.