Renginiai

Advento reikšmė

Kasmet, likus 4 savaitėms iki šv. Kalėdų, prasideda adventas – ramybės ir susikaupimo laikotarpis. 1a, 3a, 8b klasės mokiniai buvo supažindinti su advento prasme ir jo simboliais. 1 a kl. vyko integruota EK, pasaulio pažinimo, tikybos ir etikos pamoka „Advento simboliai“ (1a kl. mokytoja R. Simonavičienė, tikybos mokytoja I. Juškienė). Mokiniai išsiaiškino, kas yra adventas, sužinojo, kaip atrodo advento vainikas ir kam jis yra skirtas, susipažino su klasėje esančiu advento kalendoriumi, kuriame kiekvieną dieną bus galima rasti gerų darbų užduotėlę tam, kad prieš šv. Kalėdas papuoštų ne tik savo namus, bet ir širdeles.

3a ir 8b klasėse vyko integruota EK, tikybos ir muzikos pamoka „Advento ženklai“ (muzikos mokytoja S. Kalibataitė, tikybos mokytoja I. Juškienė). Vyresnieji mokiniai mažiesiems priminė, kas yra adventas, kartu pynė advento vainiką, išsiaiškino jo atsiradimo istoriją, simbolius ir prasmę. Muzikos mokytoja supažindino mokinius su advento laikotarpiui būdingomis dainomis.

 

___________________________

Inga Juškienė Įrašo autorius:
Inga Juškienė




Ankstesni įrašai


Prasidėjus Adventui, dauguma pasakys, kad dabar pats tinkamiausias laikas susikaupimui, rimčiai ir geriems darbams. Laikas, kai galime stabtelti ir pamatyti šalią esantį žmogų.

6b, 7a kl. mokiniai bei technologijų būrelio gabieji (klasių vadovės I. Juškienė ir N. Misiukonienė), bendradarbiaudami su VA Carito Laikinaisiais namais, 

2019 lapkričio 28 d. 5 a,b, 6 a, b (viso 21) moksleiviai, mokyklų žaidynių dalyviai, vyko į Moon play laisvalaikio centrą.  Nuo 13 val. iki 17. 30 val. vaikai dalyvavo įvairiose ,,Sveikas miestas“ organizuotose veiklose. 

Lapkričio 29 d. mokykloje vyko netradicinė ugdymo karjerai pamoka, skirta 8-10 kl.moksleiviams.

Lapkričio 26-osios popietę mokyklos poezijos mylėtojai susirinko į tradicinį meninio skaitymo konkursą.

Lapkričio 27 d. 2a ir 2b klasės vaikai važiavo į Pelėdų parką, kuris yra Rudaminoje.