Renginiai

Respublikinis projektas "Gyvoji Žemė. Gyvūnai – mūsų mokytojai". Chameleonas

,,Gyvosios planetos“ komanda spalio mėn. Paskelbė naują projektą, skirtą gyvybei, gyvenančiai Žemėje ,,Gyvoji Žemė. Gyvūnai- mūsų mokytojai“. Jo tikslas – pažvelgti į kitas gyvybės rūšis, siekiant pažinti, mokintis iš jų, gerbti, puoselėti gražų, harmoningą santykį su jomis.
8a klasės moksleiviai ir mokytoja N. Misiukonienė su dideliu džiaugsmu prisijungė prie šio projekto. Iš ilgo sąrašo gyvūnų reikėjo išsirinkti vieną. Aštuntokai nusprendė pasidomėti chameliono gyvenimo ypatumais. Juk įdomu sužinoti ko gali išmokti iš gyvūno, kokiomis dorybėmis jis pasižymi. Moksleiviai kibo į darbą: naršė internete, socialiniuose tinkluose kalbino žmones, kurie augina chamelionus, svarstė kaip kūrybiniuose darbuose atskleisti šio gyvūno  išskirtinumą.
Galiausiai mokiniai  nusprendė, kad iš šio gyvūno galima pasimokyti atidumo, kantrybės ir universalumoŠie driežai turi daug įdomių savybių. Dažniausiai chameleonai nejudėdami tupi ant šakų, akimis atidžiai stebi aplinką ir laukia pasirodančio vabzdžio. Pastebėję auką jie lėtai juda į grobio pusę, nenuleisdami nuo grobio akių. Kai priartėja tiek, kad jau gali pasiekti iškištu liežuviu, žaibiškai jį sviedžia ir čiumpa auką. Roplys gerai prisitaikęs vaikštinėti po medžius. Gyvūnas laipioja lėtai, tačiau patikimai. Visi žinome , kad chamelionai garsėja tuo, kad geba keisti savo odos spalvą, ir tokiu būdu prisitaiko prie aplinkos. Po naujų tyrimų paaiškėjo, kad chemelionai švyti. 
Šie faktai paskatino kūrybiniems darbams. Moksleiviai piešiniuose atskleidė chameliono unikalumą prisitaikyti prie aplinkos keičiant spalvą, jo gebėjimą laipioti medžiais, o sukurtas atšvaitas supažindina su naujausiais moksliniais atradimais.

___________________________

Nijolė Misiukonienė Įrašo autorius:
Nijolė Misiukonienė
Technologijų mokytoja




Ankstesni įrašai


6b klasės mokiniai ir mokytoja V.Sivickienė dalyvauja projekte ,,Gyvoji Žemė. Gyvūnai- mūsų mokytojai”. Šis projektas, skirtas gyvybei, gyvenančiai Žemėje. Jo tikslas – pažvelgti į gyvybės rūšis, siekiant pažinti, mokytis iš jų, gerbti, puoselėti gražų, harmoningą santykį su jomis. 

Lapkričio 25 d. II N  klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje pamokoje „Kaip mums suprasti šiuolaikinį pasaulį ir nuspėti ateitį? Paleontologijos ir geologijos perspektyva“.

Lapkričio 29 - ąją prasidės adventas, todėl 3b klasės mokiniai suskubo jam ruoštis.  Trečiokams įvyko integruota etnokultūros, tikybos ir muzikos pamoka „Advento ženklai“. Mokiniai pamokos metu išsiaiškino, kokia yra tikroji advento prasmė, kaip mūsų senoliai pindavo advento vainikus, kokias dainas dainuodavo bei daugybę kitų įdomių dalykų.

Sveikiname visus su Pasauline sveikinimosi diena!

 

Gamtosauginis būrelis "Įdomieji eksperimentai" ugdo mokinių žingeidumą,loginį mąstymą,norą eksperimentuoti klasėje ir namuose.