Renginiai

Kvietimas stebėti portale LRT.lt spektaklį „Kalėdos karantine! P.S.“

Artėjant šventėms, siunčiame šiltus linkėjimus iš LRT ir kviečiame jaunuosius Jūsų moksleivius gruodžio 30 d. 9.00 val. portale LRT.lt stebėti muzikinį spektaklį visai šeimai „Kalėdos karantine! P.S.“.

Daugiau informacijos rasite žemiau esančiame pranešime.

PRANEŠIMAS

2020 12 22

Muzikinis spektaklis „Kalėdos karantine. P.S.“ padės mokytis visiems

Visą gruodžio mėnesį į visus aktualius kalėdinius klausimus atsakymų ieškojo pats Kalėdų Senelis kartu su savo elfais seriale visai šeimai „Kalėdos karantine“ portale LRT.lt. Tačiau serialo kūrėjai taško nededa, o rašo P.S. ir kviečia prisijungti prie paramos akcijos, kurią vainikuos muzikinis spektaklis „Kalėdos karantine! P.S.“.

„Pandemija mus išmokė, kaip pajausti švenčių dvasią nesusitinkant. Šiame atradimų etape dar kartą įsitikinome – mokytis nuotoliniu, neturint tam priemonių, išties sudėtinga. Tad Kalėdų Senelis, televizinius nuotykius turėjęs baigti iki didžiųjų metų švenčių, prieš pat Naujuosius Metus bandys dovanų maišą pripildyti mokymosi priemonėmis, skirtomis stokojantiems jų“, – sako serialo režisierius ir prodiuseris Mykolas Vildžiūnas.

Serialo kūrėjai tikisi, kad muzikinis spektaklis „Kalėdos karantine! P.S.“ taps ne tik dar viena malonia priežastimi susiburti per atstumą, bet ir įkvėps geram darbui ir bus sukurtas dar vienas stebuklas – padovanotos mokymosi priemonės moksleiviams ir mokytojams, kuriems jos būtinos. Kalėdų senelio nuotykius asmeniškai išgyvenęs aktorius Julius Žalakevičius neslepia, kad jam kuriant vaidmenis mokytis tenka nuolat, todėl tikrai žino, kaip svarbu turėti galimybę tinkamai pasiruošti būsimiems iššūkiams scenoje ar filmavimo aikštelėje.

„Kiekviena diena mus visus ko nors išmoko, tačiau dabar, kai išeiti iš namų negalima, mokslo vaisiai gali greitai apkarsti. Priežastis labai paprasta – ne visi turi samtį, kuriuo gali tas žinias semti arba tenka juo dalintis keletui šeimos narių vienu metu. Sutikite, taip žiniomis pasisotinti ypač sunku, todėl Senelis labai lauks laiškų, kuriuose turėtų būti atsakymas į 2 klausimus – kokio daikto labiausiai trūksta ir kodėl jis turėtų atsidurti būtent ant tavo rašomojo stalo“, –  sako aktorius J. Žalakevičius.

Laiškų iki Trijų karalių kūrybinė grupė lauks socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje Kalėdos Karantine. Juos perskaityti pasižada elfus įkūnijantys aktoriai Aistė Lasytė ir Vygandas Vadeiša. Jie ruošiasi nuo gruodžio 24 d. skaičiuoti ir specialius kankorėžius, kuriuos į Kalėdų Senelio taupyklę gali įmesti kiekvienas, skambindamas arba siųsdamas SMS žinutę trumpuoju numeriu, kuris bus paskelbtas netrukus. „Labai norime padėti karantino metu pristigusiems mokymosi priemonių ir tikime, kad visi kartu galime sukurti dar vieną šventę tiems, kurie neturi galimybių savo tikslų ir žinių siekti kartu su visais“, – teigia aktorė A. Lasytė.

Neliks pamiršti ir priešmokyklinukai, nes neretam jų kelionei į pirmą klasę tenka ruoštis irgi sėdint namuose. „Šiems vaikams prie kompiuterių būti dar per anksti, tačiau pažinti raideles, jas dėlioti į žodžius, skaičiuoti, kiek liko dienų iki susitikimo su draugais – pats laikas! Tikimės, kad sulauksime laiškų ir iš mažesnių mūsų žiūrovų, o mes jau Kalėdų Senelio maiše tikrai paieškosime, knygučių, skirtų pasiruošti mokyklai“, – teigia elfą seriale vaidinantis aktorius V. Vadeiša.

Susitikimo su žiūrovais nekantriai laukiantis Kalėdų Senelis kartu su elfais kviečia visus gruodžio 30 d. 9.00 val. portale LRT.lt stebėti muzikinį spektaklį visai šeimai „Kalėdos karantine! P.S.“.

„Šios transliacijos metu taip pat bus galima į Senelio maišą mesti kankorėžius, tai bus galima daryti net ir pasibaigus muzikiniam spektakliui – iki sausio 3 d. Tik nuo mūsų visų priklauso, keliems vaikams galėsime padėti“, – sako M. Vildžiūnas. Mokymuisi reikalingų daiktų sąrašas ir juos gausiantys vaikai paaiškės pasibaigus moksleivių žiemos atostogoms.

Iki pasimatymo spektaklyje,

Gabrielė

___________________________

Danutė Balevičiūtė Įrašo autorius:
Danutė Balevičiūtė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui




Ankstesni įrašai


Mokykloje visą savaitę jau dvelkia kalėdinė dvasia, mokytoja Jolanta Kuzmickienė pasirūpino langų grožiu, o mokytoja Skaistė Besusparytė papuošė mokyklos eglutę, sukūrė dekoracijas aplink ją.

Miela Vilniaus Naujininkų progimnazijos bendruomene,

kviečiame Jus aplankyti virtualų "Kalėdinį paštą" ir pasidžiaugti parašytais sveikinimais.

Sveikinimus rasite čia:

Kviečiame pasigrožėti 6a ir 6b klasių moksleivių kūrybiniais darbais. Mokiniai savo rankomis per technologijų pamokas iš įvairių tekstilinių medžiagų gamino kalėdines eglutes.

Gerbiama švietimo bendruomene,

Kreipiuosi į visus pedagogus, tėvus, mokyklų, taip pat savivaldybių švietimo administracijas.

Gruodžio 14 d. Vyriausybė priėmė patikslintus sprendimus dėl karantino priemonių. Jie nėra lengvi. Šioje sudėtingoje situacijoje, kuri reikalauja ypatingo visuomenės solidarumo ir susitelkimo, privalome atsisakyti įprasto gyvenimo ritmo, apriboti jį dėl savo pačių ir mūsų visų ateities.

Lietuvos aklųjų biblioteka, aptarnaujanti visus, negalinčius skaityti įprasto spausdinto teksto, iš suomių kalbos išvertė ir elektroniniu formatu išleido iliustruotą negalių žodyną vaikams „Žmogus su negalia irgi gali“. Laisvos prieigos knygą kviečiame pavartyti paspaudus šią nuorodą.

Žodyne ne tik pristatoma 120 su negalia ir neįgalumu susijusių sąvokų, bet ir šiltų, betarpiškų iliustracijų pagalba formuojamas šiuolaikiškas, pagarbus ir priimantis požiūris į žmogų su negalia.