Renginiai

Žodis Lietuva kitaip

Bandėme kitu kampu interpretuoti žodį Lietuva. Kurdamas mokinys susiduria su iššūkiais: kaip , kokiais būdais, kokiomis priemonėmis įgyvendinti savo sumanymą. Kaip rasti savo kalbą?

Tai gali būti atsitiktiniai buityje aptikti daiktai, lape įgaunantys naują estetinę prasmę.

 ,,Žodis Lietuva kitaip“.

Lietuva kitaip

___________________________

Rima Vaitkevičiūtė Įrašo autorius:
Rima Vaitkevičiūtė
Dailės mokytoja




Ankstesni įrašai


1-4 klasių moksleiviai su tėvais atostogų metu gamino kaukes ir kepė blynus. Užgavėnių ir Lietuvos Nepriklausomybės dienų sutapimas tapo puikia proga mokiniams parodyti savo vaizduotę, kaukes ir blynus puošė trispalvės dekoracijos ir Lietuvos vėliavėlės. 

Daugelis mano mokinių yra gimę ir užaugę Vilniuje. Jame daug istorijos, prisiminimų ir jausmų, kuriuos galima tapyti. Dailės pamokose kalbėjome apie savo miestą Vilnių dailės kalba.  

Visiems Lietuvos žmonėms svarbi Lietuvos praeitis, dabartis ir  ateitis.

Mūsų moksleivės Barbora Aušrinė Krištolaitė (8a), Adriana Kliukaitė (6b), Adriana Žilinskaitė (6a), Dovilė Rukšėnaite (6b), Lijana Ozerčuk (7b), Alvilė Švabauskaitė (7b) - bendrojo ugdymo mokyklų 5-9  klasių mokinių rusų (užsienio) kalbos olimpiados I etapo laureatės, dalyvavo  Vilniaus m. bendrojo ugdymo mokyklų 5-9 klasių mokinių rusų (užsienio) kalbos 2020-2021 m.m. olimpiados II etape

Nors žiema dar nesiruošia trauktis ir šaltis vis dar žnaibosi, bet mes vis tiek turime jai priminti, kad turės kada nors bėgti iš kiemo.
Kviečiame visą progimnazijos bendruomenę dalintis savo iškeptų blynų, pagamintų kaukių, žiemos varymo, Morės deginimo nuotraukomis.