Renginiai

Tiksliųjų ir gamtos mokslų metodinės grupės kūrybinės dirbtuvės „Paslaptingasis pasaulis”

Kasmet balandžio 22 dieną minima Tarptautinė motinos Žemės diena. Šią dieną daugiau negu 190 pasaulio šalių žmonės raginami vienytis ir išreikšti rūpestį mūsų visų namais. Kiekvieną pavasarį  vyksta renginiai, skirti prisiminti, kad kiekvienas iš mūsų savo egzistavimu esame skolingi mūsų planetai.

Balandžio 12-22 d. ir mūsų mokykloje vyko Tiksliųjų ir gamtos mokslų metodinės grupės kūrybinės dirbtuvės „Paslaptingasis pasaulis”. Karantino sąlygomis pagrindinėmis dirbtuvėmis tapo namai. Čia buvo sūpuojamos idėjos, kylančios iš pačios artimiausios aplinkos. Mokiniai atliko įvairius bandymus bei  eksperimentus: "Obuolys-Žemė”, „Vaivorykštė”, „Pasaulis be skaičių, „Gyvatės” , „Vaikščiojantys gyvūnai” , „ Piešimas  ant pieno”, „Stebuklinga medžiaga iš raudonojo kopūsto”, „Guminis kiaušinis”, „Slaptasis raštas“, „Kapiliarinės stiklinės“, „Širdelės“.  Stebino mokinių išradingumas bei kūrybiškumas.

Apjungus visus šiuos darbus, buvo sukurtas filmukas, kuris  buvo pristatytas mokyklos bendruomenei.

Žemė – mūsų namai, tad visi drauge pasistenkime, kad ne tik mums, bet ir pačiai Žemei būtų gera.

___________________________

Violeta Sabonienė Įrašo autorius:
Violeta Sabonienė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui. Matematikos ir informatikos mokytoja




Ankstesni įrašai


Balandžio 22d. 5-10 klasių mokiniai prisijungė prie FEE Pasaulinio veiksmo dienų 2021 kampanijos "Mano veiksmai svarbūs".

Priešmokyklinukų ir ikimokyklinukų darbeliai Motinos dienai!

Balandžio 22 - oji – Tarptautinė motinos Žemės diena. Tausoti ir išlaikyti neužterštą gamtos pasaulį ir aplinką yra kiekvieno iš mūsų pareiga. Žodžiai „pirmiausia pradėkime nuo savęs“ tampa itin prasmingi sprendžiant šių dienų ekologines problemas.

Naujininkų mokyklos mokiniai ir jų tėveliai savo rankomis pagamino inkilus.

Balandžio 16 dieną 8a, 8b, IIN klasės mokiniai buvo pakviesti į nuotolinį susitikimą su Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos atstove.