Renginiai

Šok į tėvų klumpes

Birželio 2 d. 6-8 klasių mokiniai vyko į tėvų darbovietes susipažinti su jų profesijomis.

6a kl. moksleiviai dalyvavo įtraukiančioje edukacinėje pamokoje Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje. Mokiniai susipažino su parodos „Prijaukinta gamta“ ekspozicija. Patys išbandė dizainerio - modeliuotojo profesiją, sukūrė savo mini albumus - dekorus kuriamam drabužiui ar aksesuarui.

                                                                                     6a klasės auklėtoja Dainė Dalgedaitė

6m klasė kartu su auklėtoja vyko į Vilniaus oro uostą. Ekskursiją organizavo mokinės mama
Erika Nomeikienė. Išvykos metu pamatėme keleiviams nematomas oro uosto zonas, iš arti stebėjome kylančius ir besileidžiančius lėktuvus, lankėmės ypatingai svarbių asmenų (VIP) terminale.

 Susipažinome su aviacijos specialistų, lėktuvų mechanikų, priešgaisrinio gelbėjimo stoties pareigūnų darbu. Įvairių profesijų oro uosto darbuotojai, ne tik įdomiai pristatė oro uosto veiklą, bet ir nurodė mokyklas, kuriose galima įgyti šias profesijas.

               6m klasės vadovė Vida Sivickienė

7 a kl. išvyka į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą.

Pirmiausia apsilankėme priešgaisrinės technikos parodoje. Gidė patraukliai papasakojo apie Lietuvos priešgaisrinės apsaugos istoriją, gaisrų gesinimo techniką. Statinių ir įrangos maketai padėjo suprasti gaisrų priežastis ir jų padarinius. Sužinojome, kaip išvengti gaisro, o kilus jam, kaip elgtis saugiai.

Tame pačiame pastate yra įsikūrusi viena iš šešių Vilniuje esančių gaisrininkų komandų. Ekskursiją pratęsėme apžiūrinėdami dabartinę gaisrinę techniką
2-osios komandos garaže. Mokiniai galėjo stebėti, kaip gaisrininkai iš miegamosios erdvės stulpu leidžiasi į garažą pirmajame aukšte, patys galėjo įlipti į milžinišką gaisrininkų automobilį, gyvai pakalbinti tuo metu budėjusius gaisrininkus. Išgirdome ir skaudžių istorijų apie neseniai įvykusius gaisrus, ir apie melagingus ar juokingai pasibaigusius iškvietimus gelbstint gyvūnus. Daug sužinojome apie gaisrininkų kasdienybę, darbo sunkumus ir prasmę.

                                                                                                                                                                       7 a klasės auklėtoja Laima Jančauskytė

7m klasės mokiniai lankėsi Vilniaus apskrities vyriausiame policijos komisariate. Mokiniai pamatė Vilniaus miesto policijos ekspoziciją, susipažino su pareigūnų specialybe. Pamatė koks nelengvas operatyvaus valdymo skyriaus darbuotojų bei stebėtojų darbas. Turėjo progos susipažinti ir su kitų šalių pareigūnų uniformomis.

                                                                                                                                                             7 m klasės auklėtoja Alma Šlaitaitė- Kaikarienė

Profesinio veiklinimo dieną 8a klasės mokiniai su klasės vadove ir geografijos mokytoja mokinės Austėjos ir jos tėvelio kvietimu lankėsi WIRTGEN Lietuva. Austėjos tėtis supažindino su vokiečių įmonės veikla, įvairių specialistų poreikiu. Išklausę instruktažą ir pasipuošę saugos liemenėmis ėjome apžiūrėti patalpų, pamatyti ir net išmėginti šiuolaikinę techniką, dirbančią mūsų ir kitų šalių keliuose. Ačiū Martišių šeimai už įspūdingą išvyką.

                                                                                     8a klasės auklėtoja Vida Varkalienė

8m klasė dalyvavo edukaciniame užsiėmime Vilniaus miesto parko padalinyje Bernardino soduose. Čia mokiniai susipažino su dekoratyvinio apželdinimo profesija, kurią galima įgyti po 12 klasių – mokymosi trukmė 1 metai arba po 10 klasių – mokymosi trukmė 3 metai, gimnazijos skyriuje įgyjamas vidurinis išsilavinimas. Mokiniams buvo papasakota ir apie Bernardino sodo rekonstrukciją, po kurios buvo atkurta autentiška XIX amžiaus aplinka pagal dailininko Vladislovo Štrauso projektą. Mokiniai supažindinti su sodo ekspozicija: vaistiniais, prieskoniniais, maistiniais ir arbatiniais augalais bei egzotiniais augalais. Mokiniai sužinojo, kad šiame sode yra seniausias Vilniaus ąžuolas, kurio amžius siekia 400 šimtus metų.

                                                                                      8m klasės auklėtoja Vaida Porutienė




Ankstesni įrašai


Birželio antrosios popietę Naujininkų mokykloje sujudimas – dešimtokų išleistuvės.  Devintokai, šventės rengėjai, atlieka paskutinius pasiruošimo darbus.

Baigiasi mokslo metai. Batikos būrelio darbo ir poilsio akimirkos.

Rytuose mėgstama patarlė: ,,Yra laikas duonai, yra laikas pareigai, yra laikas šventei ir džiaugsmui. Žmogus, pažeidęs šį cikliškumą, gyvas tik duona ir pareigomis, pamiršęs šventes, džiaugsmus ir žaismą, sumenksta, nuskursta jo dvasia“. Šiais prasmingais žodžiais prasidėjo tradicinė pirmūnų pagerbimo šventė Naujininkų mokykloje. 

2017 -05-26 d. Naujininkų mokyklos aikštyne vyko moksleivių Aktyvaus judėjimo diena.