Renginiai

Paminėjome Lietuvos Konstitucijos 25-metį

 Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro pilietinio ugdymo skyrius pakvietė mokinius dalyvauti akcijoje „Konstitucija gyvai“. Jos metu mokiniai susipažinę su LR Konstitucijos teiginiais, apibrėžiančiais laisves, teises ir pareigas bei kitas vertybines nuostatas, turėjo sugalvoti, kaip patraukliai ir įdomiai jas pristatyti. Akcijoje dalyvavo 10a, 9a, 7m, 6a klasės.

Mokiniai, dirbdami poromis, pasirinktus Konstitucijos straipsnius turėjo iliustruoti savais žodžiais ir netradicine forma pristatyti pasirinktoje mokyklos erdvėje. Labai įdomiai (eilėmis, dainomis) Konstitucijos straipsnius pristatė 7m klasės mokinės Kamilė, Roberta, Lamberta, Rusnė, Sofija, Diana. 9a ir 10a klasių mokiniai savo darbus surašė ant didelio lapo.  Buvo akcentuotas orumas, atsakomybė, gynyba, suverenitetas, demokratija, pagarba ir kitos vertybinės nuostatos.

 

Danutė Balevičiūtė, Vaida Porutienė 




Ankstesni įrašai


Šiais mokslo metais 5 a kl. mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir tikybos mokytojomis rengia skaitymo motyvaciją, etninę kultūrą ir socialinius įgūdžius ugdantį projektą „Skaitau minkštai“. 

Vilniaus Naujininkų mokykloje vyko akcija „Padovanok mokyklai tulpės svogūnėlį“.

Ruduo nuauksino lapus, atskleidė savo grožį. Mokyklos priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupių vaikučiai spalio 18 dieną pasidžiaugė rudeniu, švęsdami tradicinę šventę  "Dėdės Rudenėlio dovanos ir spalvos".

Spalio 10 d., per lietuvių kalbos ir literatūros pamoką, 7m klasės mokiniai iškeliavo į Lietuvos nacionalinį muziejų, kuriame vyko edukacinis užsiėmimas ,,Tautinio kostiumo spalvos“.

Ar žinote, kur Vilniuje yra stebuklingas M. K. Oginskio suolelis, iš kurio sklinda paties M. K. Oginskio muzika?