Renginiai

Kalėdinė 1-ų klasių išvyka

Pirmokėliai šiemet Kalėdas šventė kartu su Dalgėdų ir  Tiltų sodybų šeimininkėmis, kurios vedė  edukacines veiklas Pilialaukio restorane . Šeimininkė pakvietė vaikus gaminti Kalėdines Dzūkiškas patrovas (valgius) pagal senovines receptūras. Mokiniai kartu su šeimininke suko „auseles“ su įvairiais įdarais, gamino kūčiukus. Pagamintas „Dzūkiškas patrovas“ pašovė  į iškūrentą pečių .

O kol vaišės kepė pečiuje mokiniai , mokyto-jos ir tėveliai  dalyvavo folkloro programoje. Išmoko žaisti senovinius kalėdinius ratelius. Sužinojo kaip Kalėdas šventė žmonės senovė-je, kaip vadinamas laikotarpis iki Kalėdų. Pirmokai sužinojo , ką vaikai veikdavo ilgais žiemos vakarais. Ir patys išbandė. Mokiniai  atrinko gerus žirnius nuo perdžiūvusių ir sukir-mijusių.

Po programos visi  ragavo savo pačių pasigamintų „Dzūkiškų patrovų“ , gėrė skanią žolelių arbatėlę.

Ir pagaliau...pagaliau... atkeliavo Kalėdų senelis su dovanomis! Kaip smagu buvo kartu  žaisti,  šokti,  dainuoti!

___________________________

Rasa Strazdienė Įrašo autorius:
Rasa Strazdienė




Ankstesni įrašai


Kai sužinojome, kad važiuosime į Šiaulius, labai apsidžiaugėme, nes dar niekada ten nebuvome ir nežinojome, ko tikėtis iš šio miesto. 

Gruodžio  21 dieną, antros pamokos metu, mokyklos aktų salė pasitiko mokinius, mokytojus ir mokinių tėvus žybsinčiomis lemputėmis, prakartėle ir improvizuotu žvaigždėtu dangumi. 

Dėkojame buvusiam mūsų mokyklos mokiniui ROBERTUI MIKŠAI už paramą puošiant mokyklą, įrengiant laisvalaikio erdves mokiniams, kalėdines dovanas aktyviems, gerai besimokantiems mokiniams.

1a klasės mokiniai  gruodžio 21 d. pakvietė tėvelius dalyvauti vakaronėje. Tėveliai galėjo pasidžiaugti mažaisiais aktoriais. Pirmokėliai vaidino muzikinę pasaką „ Dangus griūva“.

Gruodžio 20 d. 5 a kl. vyko integruota tikybos ir lietuvių kalbos pamoka „Senieji Kūčių ir Kalėdų papročiai bei tradicijos“.