Renginiai

Prisiminėme senąsias Kūčių ir Kalėdų tradicijas

Gruodžio 20 d. 5 a kl. vyko integruota tikybos ir lietuvių kalbos pamoka „Senieji Kūčių ir Kalėdų papročiai bei tradicijos“.  Mokiniai per lietuvių kalbos pamokas iš anksto susikirstę grupelėmis ruošėsi pristatyti įvairias temas apie senąsis švenčių tradicijas, mokėsi rašyti palinkėjimus artimiesiems. Per tikybos pamokas pynė sodus, aptarė jų simboliką, paskirtį. Taigi į integruotą pamoką penktokai rinkosi jau iš anksto atlikę daug užduočių: lietuvių kalbos kabinete kabojo pačių rištas sodas, kiekviena grupelė ant spalvotų lapų buvo parengusi savo temos pristatymus.

Skambant adventinėm dainom,  susėdome prie  simbolinio Kūčių stalo su žvakėmis, kūčiukais, riešutais, obuoliais, medumi.   Kiekvienas gavome išsirinkti po tikybos mokytojos Ingos paruoštą angelėlį su palinkėjimu. Skaitėme palinkėjimus, kalbėjomės apie tai, kad laukiant švenčių svarbiausia stengtis būti geresniam, atleisti nuoskaudas, įžeidimus, susitaikyti, atsiprašyti. Paskui mokiniai pristatė savo parengtus darbus – pasakojo, kaip mūsų protėviai gyveno per Adventą, kokių papročių laikėsi Kūčių dieną, kaip ruošdavo Kūčių stalą.

Smagiausia buvo patiems išbandyti šventini ų dienų burtus, spėjimus:  traukėme šiaudus, skaičiavome riešutus ir kūčiukus, užsisukę pro petį mėtėme batus.

Baigiantis pamokai jautėme, kad jau tikrai artėja rami ir šilta švenčių dvasia...




Ankstesni įrašai


Jaunųjų metraštininkų būrelio nariai gražią antradienio popietę keliavo po Vilniaus senamiestį su konkrečiomis užduotimis. 

Gruodžio 14 d. mūsų mokyklos mokslo pirmūnai ir aktyviai visuomeninėje veikloje dalyvaujantys mokiniai gavo gražią dovaną - įdomią ir turiningą edukacinę išvyką „Rūtos“ šokoladas ir kalėdinė Šiaulių pasaka“. 

Mokyklos 6 kabinete vyksta nuostabi NVŠ Keramikos studijos “Molinukas” mūsų mokyklos mokinių keramikos darbų paroda  “Ir vėl ruduo,  ir vėl žiema…”.

Adventas – ne tik laukimo ir susikaupimo metas, tai pasiruošimo Šv. Kalėdoms laikas. Tad ir mūsų mokyklos mokiniai, nieko nelaukdami, kibo į darbus. 

2017m. gruodžio 5.d. 6a, 7m ir 7a kl. mokiniai kartu su etikos mokytoja Danute Balevičiūte apsilankė Taikomosios  dailės ir dizaino muziejuje.