Renginiai

Pavasarinės pamokos ne mokyklos erdvėse

Kaip ir kiekvieną pavasarį, šiemet balandžio 11 d. Naujininkų mokykla ištuštėjo. Visi mokiniai su mokytojais išvyko į įvairias Vilniaus vietas pamokoms netradicinėje aplinkoje.

Pirmokai sužinojo, kuo ypatingas Valdovų rūmų pastatas. Jiems labai buvo įdomu sužinoti , kur dirba Lietuvos prezidentė. Mokinukai išbandė  senovės indėnų skaičiavimo būdu suskaičiuoti senamiesčio aukščiausio bokšto aukštį. Smalsučiai sužinojo, ką galima buvo nusipirkti Vilniaus universiteto vaistinėje. Mažieji keliauninkai aplankė ir sužinojo, kas yra Rotušė ir kiek legendų yra sukurta apie Šv.Onos bažnyčią.
Pirmokai susipažino su Vilniaus senamiesčio vietomis žaisdami: klausė, stebėjo, sudėjo, skaičiavo, įsiklausė, užuodė, užčiuopė, atpažino.

Pradinių klasių mokytoja Rasa Strazdienė

2a klasės mokiniai vyko į teminę edukacinę ekskursiją po Vilniaus senamiestį "Šimtmečio Vilniaus žmonės" .Susipažino su svarbiausiomis per šimtą metų Vilniuje gyvenusiomis ir/ ar įamžintomis asmenybėmis. Su skirtingomis žymių Vilniaus žmonių profesijomis ir nuopelnais susipažino per judriuosius žaidimus.

Pradinių klasių mokytoja Jolanta Kuzmickienė

5a klasė kartu su technologijų mokytoja Nijole Misiukoniene ir lietuvių k. mokytoja Laima Jančauskyte lankėsi Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje.  Gidė papasakojo vaikams, kaip  kito vaikų mada nuo 18 a. pabaigos iki 20a. pradžios. Moksleiviai įdėmiai apžiūrėjo parodos ,,Vaikų pasaulis XVIII - XX a" eksponatus. Po to penktokai dalyvavo edukaciniame užsiėmime. Kiekvienas moksleivis atliko kūrybinę užduotį, gamino raktų pakabuką. Visi labai džiaugėsi rezultatu.

Technologijų mokytoja Nijoė Misiukonienė

 5b klasės mokiniai  su kūno kultūros mokytojais  dalyvavo išvykoje po lankytinas Vilniaus vietas. Iš pradžių aplankė Trijų Kryžių kalną, pasigrožėjo nuostabia Vilniaus panorama. Nusileido iki Vilnelės, apžvelgė istorines Vilniaus pilių kalvas ir statoku šlaitu pakilo į Stalo kalną. Čia pailsėjo, pasistiprino sumuštiniais ir patraukė   Šv. Petro  ir Povilo bažnyčios link.  Užsukę vidun apžiūrėjo vieną iš  gražiausių Vilniaus baroko  statinių.  Vėliau mokinukai patraukė Antakalnio kapinių pusėn. Aplankė Lietuvos laisvės gynėjų, iškilių žmonių kapus, užsuko  į menininkų kalnelį. Kai kas pirmą kartą lankėsi šiose vietose, kai kam jos jau buvo žinomos,  bet visiems buvo smagu dar geriau pažinti savo miestą. Žygis pareikalavo ir fizinio parengtumo – kopti stačiais šlaitais ir leistis žemyn ilgais laiptais, pasirodo, ne taip jau paprasta.  Penktokai nužingsniavo apie 12 000 žingsnių.

Kūno kultūros mokytojas Erdvilas Šiupšinskas

6a klasė su technologijų mokytoju Mantu Kniubu ir anglų k. mokytoja Žydrūne Motiejūniene lankėsi Energetikos ir technikos muziejuje, kur vyko interaktyvi technologijų pamoka. Mokiniai susipažino su energetikos raida Lietuvoje, apžiūrėjo Vilniaus pirmosios viešosios elektrinės įrenginius: garo katilus, turbinas, valdymo pultą, kondensatorius. Taip pat buvo aplankyta „Vilniaus pramonės“ ekspozicija, kur mokiniai stebėjo, kaip keitėsi Vilnius ir kasdienis žmonių gyvenimas, jų buitis. Ypač smagios  buvo interaktyvios ekspozicijos, kur mokiniai praktiškai išbandė, kaip veikia gamtos dėsniai, sužinojo, kiek jie svertų Marse, Jupiteryje ar Mėnulyje, kaip veikia magnetinis laukas, išmėgino įvairius prietaisus.

Anglų kalbos mokytoja Žydrūnė Motiejūnienė

,,Tapk pinigų ekspertu” – tokią temą  nagrinėjo 7a kl. mokiniai Pinigų muziejuje su mokytojomis Daine Dalgedaite ir Rasa Pilipavičiūte. Muziejaus gidė turėjo įvairių prizų ir jais  motyvavo teisingai atsakyti į  pateiktus „piniginius“ klausimus. Jie nebuvo ypač sudėtingi, bet galvą pasukti reikėjo. Kas stengėsi – atsakė bent iš dalies, o protingiausi pasirodė esantys Emilis Bagdonas ir Adriana Brazaskaitė. Jie ir gavo daugiausia prizų.  Septintokai įsijautė ir į kalvystės menus, nusikalė po vieną skatiką. Taip pat išsitraukė savo susmulkintą prizą iš gidės „laimės šulinio“. Pabandė pasisverti ir sužinojo, kad  žmogaus svoris matuojamas ne tik kilogramais, bet ir ypatingomis piniginėmis dimensijomis iš aukso, sidabro ir pan. Ši diena buvo ne tik saulėta, šalta, bet ir netikėta savo atradimais.      

Vokiečių kalbos mokytoja Rasa Pilipavičiūtė          

7 m kl. mokiniai kartu su dailės ir biologijos  mokytojomis lankėsi VU Zoologijos muziejuje. Tai seniausias Zoologijos muziejus Lietuvoje. Pasitikusi gidė pirmiausia supažindino su muziejaus istorija: muziejaus įkūrimas siejamas su Gamtos kabinetu LDK Vyriausioje mokykloje, vėliau – Vilniaus universitete. Vėliau gidė supažindino su paukščių ir žinduolių kolekcijomis. Mokiniai pamatė mažiausią paukštį pasaulyje, ančiasnapį, šarvuotį, grenlandinio banginio žandikaulį, narvalo dantis ir daug įvairių kitų eksponatų.

Biologijos mokytoja Vida Sivickienė

 8a klasės mokiniai kartu su fizikos mokytoja Renata Nemeikienė ir rusų kalbos mokytoja Regina Volodkovič važiavo į LEU. Vaikai ten sužinojo daug naudingos informacijos apie įvairius egzotinius augalus. Vaikams buvo leidžiama liesti visus augalus ir su jais susipažinti iš arčiau, bet tik su viena sąlyga, jog augalams nebūtų kenkiama. Daugelis oranžerijos augalų yra nuodingi, bet augalo nuodai yra jo sultyse, todėl liečiant juos niekas nenukenčia. Taip pat oranžerijoje gyvena kanarėlė, vardu Motiejus. Iš pradžių paukštelis pasirodė labai tylus, bet vėliau įsidrąsino ir pradėjo čiulbėti. Aštuntokai jautėsi lyg  tikrose džiunglėse: gausu įvairių augalų bei paukštelio čirenimas kėlė nepakartojamą pojūtį.

8a klasės mokinė Sonata Gylytė

8m moksleiviai kartu su mokytojomis Alma Šlaitaite- Kaikariene ir Vilija Fokiniene, o 9a klasės mokiniai su mokytojomis Violeta Saboniene ir Vaida Porutiene nuvyko į centrinę Swedbanko būstinę Konstitucijos prospekte. Edukacinei  pamokai  „Finansų planavimas ir taupymas“ prasidėjus, mokiniai atliko trumpą testą, kuris padėjo išsiaiškinti, kiek mokiniai finansiškai raštingi. Finansų konsultantė gyvai bendraudama su mokiniais sugebėjo įtraukti  juos į aktyvią veiklą, aiškinantis, kiek pinigų reikėtų atsidėti taupymui, kokią savo pajamų dalį vidutiniškai daugelis lietuvių išleidžia maistui, mokesčiams, pramogoms, kitoms išlaidoms. Aktyviai dalyvavę diskusijoje apie planavimą,  mokiniai buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais ir Swedbanko suvenyrais. Edukacinės pamokos pabaigoje vaikai galėjo pažaisti interaktyvius žaidimus, padedančius išsiaiškinti, kiek jų poreikiai ir lūkesčiai atitinka  galimybes, taip pat atlikti profesijos pasirinkimo testą.

 10 a klasės mokiniai buvo Radvilų rūmų muziejuje, kuriame sužinojo daug įdomių dalykų apie aliejinius dažus, jų gamybą ir naudojimą. Matė Australijos aborigenų meno pavyzdžių - paveikslų bei įdomių skulptūrų. Klausė pasakojimų, iš ko yra išgaunami aliejiniai dažai, lygino senovės ir šių laikų meno kūrinius. Labai patiko tai, kad dešimtokams buvo pristatytos  medžiagos, iš kurių gaminami aliejiniai dažai.

10a klasės mokinė Polina Sokolovaitė

 




Ankstesni įrašai


Kovo 29-osios vakarą mokykloje vyko šokio spektaklis „Kęstutis ir Birutė“, kurį pastatė  Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos liaudies instrumentų ansamblis „Jurginėlis“ ir Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos tautinių šokių ansamblis „Sietuva“.

Kiekvienais metais mūsų mokykla tradiciškai dalyvauja Lietuvos projekte „Atviros kultūriniam paveldui asmenybės ugdymas daugiakultūrinėje visuomenėje per rusų literatūrą ir jos sąsają su Lietuvos kultūra“.

Kovo 28 d. 5 a kl. vyko integruota tikybos, etninės kultūros ir literatūros pamoka „Velykos“.

Gegužės 28 dieną  mūsų mokykloje vyko tiksliųjų ir gamtos mokslų metodinės grupės renginys „Saugos kodas”. Mokiniai prisiminė , kada yra švenčiama Žemės diena, ir sužinojo, jog net ir Žemė turi savo saugos kodą. 

Kovo 13 d. Vilniaus Naujininkų mokykloje vyko Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių renginys „Vėrinys Lietuvai“, skirtas  Lietuvos šimtmečiui paminėti.