Renginiai

GMP kreipimasis

Gerb. Mokytojai, mokiniai ir bendruomenės nariai,

prašome peržiūrėti skaidres, kurias paruošė 8a klasės moksleivės: Giedrė ir Barbora. Tikimės, kad atkreipsite dėmesį į siūlymus kaip taupyti elektrą ir vandenį, o žinias pritaikysite savo kasdienybėje. Prisidėkite prie gamtos tausojimo, būkite sąmoningais vartotojais.

GMP koordinatorės: Stasė ir Nijolė

Gėlės, sniegas, braškės, pomidorai, mandarinai, medžiai, lapai, drugeliai, kiškiai, stirnos, upeliai, ežerai, jūros, vandenynai - tai, kerinti Gamta. Jei nebeliktų vandens, tai nebeliktų ir visų šitų grožybių. Žmonės negalėtų ilgiau gyventi žemėje. Išnyktų viskas ką Gamta mums suteikė ir ką žmonija sukūrė, ir atrado. Daugiau nebepatirtume to džiaugsmo, kai iškrenta pirmasis sniegas, kai pražysta žibuoklės, kai miške po samanų kilimu atrandame didžiulį baravyką, kai ant nosies nutupia įvairiaspalvis drugelis, kai įsidedame į burną saldžių aviečių saują. Kadangi tik dėka vandens mes gyvename, tai jo kiekiui pradėjus sparčiai mažėti, prasidėtų didžiulė krizė. Žmonės pasimestų. Kiltų karai ir sparčiai plistų įvairiausios ligos. Tam, kad taip nenutiktų, mes turime taupyti vandenį, saikingai jį naudoti ir nešvaistyti jo veltui. Net mažiausiais veiksmais TU gali prisidėti prie Gamtos išsaugojimo. Tad rūpinkimės Gamta, kaip ji rūpinasi mumis.

 Barbora Aušrinė Krištolaitė

 

Taupykime energiją

Vandens taupymas

 
 




Ankstesni įrašai


Miela Vilniaus Naujininkų progimnazijos bendruomene,

kviečiame Jus rašyti šventinius sveikinimus vienas kitam

nuo gruodžio 9 d. iki gruodžio 18 d. virtualiame  „Kalėdiniame pašte“.

Norint parašyti sveikinimą spauskite čia:

Baigėsi mokyklos bendruomenės  kalėdinio karpinio - eskizo langui puošti konkursas ,,Kalėdinis miestas“.

Karpinio eskizus atsiuntė 165 dalyviai. Skelbiu komisijos rezultatus:

Vilniaus Naujininkų progimnazijos 4c klasės moksleiviai :  Oskar Sirotenko,  Benas Audenis  dalyvauja respublikiniame moksleivių integruoto technologijų ir dorinio ugdymo konkurse - parodoje ,,Kūryba ir saviraiška asmenybės dvasiniam pasauliui".

Minėdami Tarptautinę savanorių dieną gruodžio 4 dieną, aštuntų klasių mokiniai susitiko su savanorių centro atstovėmis Indre Daukšaite ir Edita Žėkaite.

Lapkričio 30d. Naujininkų progimnazijoje vyko netradicinio ugdymo diena ,,Ekologinio Advento / Kalėdinio vainiko gaminimas“. Moksleiviai namuose kūrė nuostabius šventinius vainikus. Vaikams buvo rekomenduojama naudoti gamtinę medžiagą.