Renginiai

Dailės darbų paroda ,,Pozityvus žvilgsnis“.

Vaikų dailės kūryba bendro lavinimo mokykloje suprantama kaip dvasinės raiškos, kūrybinio ir projektinio mąstymo, vaizduotės, kūrybinių gebėjimų, estetinio skonio ir estetinių poreikių ugdymo sritis, padedanti moksleiviui įgyti įvairiapusę kultūrą, yra visapusiško ugdymo viena iš sudėtinių dalių. Vienu metu lavindama akį, ranką, širdį ir protą dailės veikla užtikrina kiekvieno mokinio įgimtų individualių gebėjimų atskleidimą ir plėtojimą, vaizduotės, estetinių jausmų, valios ir kitų aktyvios asmenybės savybių ugdymą.

Norintiems plėsti vaizduojamąją patirtį moksleiviams siūloma lankyti atitinkamos krypties dailės papildomojo ugdymo pamokas.

                                                     ( Ištrauka iš bendrojo lavinimo mokyklos programos.)

 

Mokslo metai eina į pabaigą.  Smagu pasidžiaugti mokinių darbais. Matyti kiek drąsos, žinių jie  įgijo. Kaip bando reikšti savo mintis vizualiai. Linkiu visiems savo mokiniams turiningos vasaros, gražių vaizdų ir neužmiršti kurti.

O dabar visus kviečiame nusiteikti pozityviai ir apsilankyti darbų parodoje ,,Pozityvus žvilgsnis“.

Pozityvus žvilgsnis, nes tai jauno žmogaus žvilgsnis.

Mokinių arbų paroda ,,Pozityvus žvilgsnis“.

 

Dailės mokytoja metodininkė

 Rima Vaitkevičiūtė




Ankstesni įrašai


Kūrybinių industrijų būrelio mokiniai sveikina visus su šeimos diena ir dalinasi mintimis apie šeimą.

Kviečiame pasižiūrėti filmuką.

Vadovaujantis 2021 m. gegužės 6 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos įsakymu Nr. 30-1232/21 „Dėl ugdymo pagal pagrindinio ugdymo ir vidurinio ugdymo programas organizavimo“ ir atsižvelgiant į Vilniaus Naujininkų progimnazijos bendruomenės nuomonę bei 5-8 klasių tėvų apklausos rezultatus, 5-8 klasių mokiniams nuo 2021 m. gegužės 10 d. iki birželio 22 d. tęsiamas nuotolinis mokymas.

Šiais metais Meras įsteigė Mečislavo Dordziko vardo premiją - ji atiteks drąsiausiam Vilniaus vaikui ar jaunuoliui/merginai (iki 19 m.).

Balandžio 30 d. nuotoliniu būdu vyko seniūnų tarybos organizuotas 5-8 klasių protų mūšis ,,Naujininkų išminčius”.
Jame dalyvavo 5a, 5b, 6a, 6b, 7a, 7b, 8a, 8b klasių komandos. Jos atsakinėjo į klausimus apie Naujininkų istoriją, mūsų progimnazijos istoriją, Naujininkuose esančius objektus. Visiems sekėsi šauniai, o ,,Naujininkų išminčiais” tapo: